Снимка БулфотоПроизнасянето на КПКОНПИ за апартаментите не може да повлияе

...
Снимка БулфотоПроизнасянето на КПКОНПИ за апартаментите не може да повлияе
Коментари Харесай

Сотир Цацаров с коментар за проверката на КПКОНПИ на апартаментите

Снимка Булфото

Произнасянето на КПКОНПИ за жилищата не може да повлияе на инспекциите на прокуратурата, съобщи основният прокурор Сотир Цацаров в Народното събрание във връзка със мнението на КПКОНПИ, че няма спор на ползи с жилищата по скандала апартаментгейт, написа вести.бг.

" По отношение на спора на ползи прокуратурата има една единствена съпричастност, когато е почнала съответната инспекция по повод на Цветан Цветановпрокуратурата е отправила и сигнал до комисията за възможен спор на ползи. Ние нямаме право да преценяме подобен спор. Това може да го прави единствено комисията. Тя се произнесе във връзка с 10 или 11 лица. Но по този начин или другояче произнасянето на комисията, както и това дали има или няма спор на ползи не може да повлияе по някакъв метод на инспекциите на прокуратурата, обясни основният прокурор.

Във връзка с връщането на КПКОНПИ със сигнала за Лозан Панов, Цацаров изясни, че Антикорупционния орган няма право да се занимава с това дали има или няма спор на ползи във връзка с магистрати. По думите му единственият орган е Инспекторатът към Висш съдебен съвет.

" В този случай, с цел да бъдем безусловно правилни, би трябвало да кажем следното: всяко изказване, че за останалите преписките били завършени, а пък за Панов били пратени на Инспектората, е цялостна далавера. Пратена е на Инспектората, тъй като той е способен. КПОКОНПИ не е способена. Според мен и в Инспектората решението за господин Панов ще бъде същото – няма спор на ползи. Производствата по спор на ползи нямат нищо общо с инспекциите на прокуратурата “, акцентира още той.

По думите му това, което ще обуслови резултата от инспекциите на прокуратурата са данъчните проверки на Национална агенция за приходите.

" Когато Национална агенция за приходите завърши проверките и ги върне в Прокуратурата ще стане ясно има или няма закононарушения и преди всичко данъчни “, посочи още Цацаров.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР