Снимка БулфотоПроект предвижда ограничаване на достъпа на туристи до Седемте

...
Снимка БулфотоПроект предвижда ограничаване на достъпа на туристи до Седемте
Коментари Харесай

До 4 години ограничават достъпа на туристи до Рилските езера

Снимка Булфото

Проект планува ограничение на достъпа на туристи до Седемте рилски езера, съобщи Българска национална телевизия.

Проектът на Национален парк " Рила ", който е на стойност близо 12 млн. лв., предстои да се извърши в идващите четири години. Основната му цел е да бъде опазена природата.

Въпреки че в региона на Седемте рилски езера има регламентирани единствено три пътеки, туристите употребяват над двайсет маршрута. Това обаче предизвиква ерозия на почвата, която води до формиране на тиня в езерата. По тази причина движението на туристите ще бъде лимитирано по авансово маркирана тясна линия.

Директорът на Националния парк Кирил Андонов уточни, че тинята ще бъде изсмукана от езерата, с цел да бъде насложена на местата, където са ерозирали пътеките.

Предстои да бъде инсталирана и нова модерна техника, с която да се следи за бракониери. Тя ще демонстрира местоположението там, откъдето произлиза изстрела, изясни Андонов и добави, че по този метод парковата защита ще бъде насочвана бързо към точното място.

За последните 10 години в парка са станали 12 огромни пожара, поради което ще се построи и противопожарно хранилище с техника за гасене.

Заради възходящия брой съхнещи гори в планината ще бъдат взети и ограничения против вредителите.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни нов
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР