Снимка: БулфотоПродължават консултациите на БСП за България за съставяне на

...
Снимка: БулфотоПродължават консултациите на БСП за България за съставяне на
Коментари Харесай

Атанасов, ДБ: Рискът България да остане без парламент обслужва плана на Борисов

Снимка: Булфото

Продължават консултациите на " Българска социалистическа партия за България " за сформиране на кабинет в границите на третия мандат. Започна срещата на Българска социалистическа партия с " Демократична България ".

" Преговорите ще бъдат по-лесни, тъй като сме съавтори на програмата, по която работихме. Дадохме опция и на Има Такъв Народ да създадат оферти по програмата. Те одобряват програмата, само че имат публицистични промени, свързани с стопанска система ", сподели ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

" Декларираме сериозната си подготвеност да опитаме да съставим държавно управление и парламент, който да работи и да одобри нужното законодателство. Има Такъв Народ одобряват програмата, написана от нас ", съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

Ще се включим по-активно като има излъчена кандидатура за министър председател. Това съобщи при започване на договарянията сред Българска социалистическа партия и Демократична България съпредседателят на обединението Христо Иванов. Той повтори тезата си, че гледа на третия мандат за сформиране на държавно управление като групов.
" Оценяваме, че в този сложен за страната миг пробвате да намерите формула, по която да съставим държавно управление ", съобщи Иванов. И изрази задоволеност, че диалозите се водят на база на признатата от обединението стратегия.

" Удовлетворително е, че одобряват програмата, утвърждават написаното и го допълват. Техните бележки няма да срещнат вашата опозиция ", счита вицепрезидент в оставка. И акцентира, че в този момент се водят диалози по политики и стратегия, по-късно ще се приказва за конструкция и състав на Министерски съвет. Позицията ни за министър председател съответствува с вашата - първата мощ да излъчи, акцентира тя.

" Политическа партия ще се произнесат чак като има единодушие по програмата. В общи линии такова единодушие има ", добави Нинова. Другата седмица ще бъде посочен и министър председателят.

" Предизвикателствата и рецесиите пред България са по-силни от разликите, които имаме. Рискът България да остане в зимните месеци без парламент е огромен и дава опция за политическа рецесия, което обслужва проекта на Борисов за реституция ", предизвести Атанас Атанасов от Демократична България.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР