Снимка БулфотоПродължаващите горещини и ветрове, които се очаква да се

...
Снимка БулфотоПродължаващите горещини и ветрове, които се очаква да се
Коментари Харесай

В Гърция е обявен червен код заради опасност от горски пожари

Снимка Булфото

Продължаващите горещини и ветрове, които се чака да се засилят през уикенда, накараха гръцката работа за гражданска отбрана да увеличи предизвестието за опасност от горски пожари до най-високата степен през днешния ден, съобщи Българска телеграфна агенция.

Вероятността от експлоадиране на пожари е изключително висока в централна Гърция, на полуостров Пелопонес и в региона на Атина, оповестява противопожарната работа, която разгласи предизвестие " червен код ". Метеоролозите предвидиха, че температурите ще превишат 40 градуса по Целзий през идващите дни.

Гърция постоянно се изправя пред горски пожари, които бързо се популяризират измежду сухата растителност, а ветровете и мъчно наличният терен постоянно затрудняват преодоляването на огъня. В доста случаи човешката немарливост е причина за експлоадирането на пожарите.

През юли предходната година над 100 души починаха, а хиляди домове бяха разрушени или развалени вследствие на бързо разрастващ се пожар в региона на Атина.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР