Снимка БулфотоПробив в практиката на Конституционния съд – за първи

...
Снимка БулфотоПробив в практиката на Конституционния съд – за първи
Коментари Харесай

Пробив в практиката на КС заради царските имоти

Снимка Булфото

Пробив в практиката на Конституционния съд – за първи той позволи обособен правосъден състав да желае пояснение на главния закон, заяви бТВ.

Това съгласно професора по конституционно право Пламен Киров значи, че към този момент и други съответни цивилен разногласия могат да стигнат до конституционните съдии. Повод за прецедента стана искане на магистрати от Върховния касационен съд, разглеждащи едно от делата за царските парцели. 

Въпросът пред съда сложи юрист Валя Гигова, която съставлява Царската фамилия по всички пет каузи, водени от страната за наново лишаване на собствеността на Симеон Сакскобургготски.

Сега Конституционният съд би трябвало да реши дали оповестяването за противоконституционен на закона, с който са отнети царските парцели през 1947 година, води единствено до морално задоволство, или до действително връщане на парцелите.

Това решение ще има съответни последствия за парцелите на Симеон Сакскобургготски.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР