снимка: БулфотоПрипомняме, че партийната субсидия беше вдигната на 8 лв.

...
снимка: БулфотоПрипомняме, че партийната субсидия беше вдигната на 8 лв.
Коментари Харесай

Парламентът запази размера на партийните субсидии през 2021 г.

снимка: Булфото

Припомняме, че партийната дотация беше вдигната на 8 лева при приемането на Бюджет 2020 през декември месец предходната година. Преди това беше планувано тя да бъде 1 лев за автентичен глас. 

Парламентът резервира размера на партийните дотации през 2021 година Депутатите одобриха текст, съгласно който размерът на държавната дотация през 2021 година за фактически получен глас да бъде в размер на 8 лева Такъв бе размерът на партийната дотация и през 2020 година, пише frognews.bg.

Законът за политическите партии планува държавна дотация се дава на партии, които на последните избори за народни представители са получили не по-малко от едно на 100 от действителните гласове в страната и отвън страната. Такава дотация получават и обединенията, които на последните избори за народни представители са получили не по-малко от 4 на 100 от действителните гласове в страната и отвън страната. Между двете четения от " Воля " предлагаха дотацията на политическите партии да бъде 0 лева на фактически получен глас.

 

Парламентът дефинира размера на фамилните помощи за деца през 2021 г. 

Депутатите дефинираха и размерът на месечните помощи за развъждане на дете за фамилиите със средномесечен приход на член на фамилията за предходните 12 месеца по-нисък или еднакъв на 410 лева За семейство с едно дете в бюджета е планувана месечна помощ е 40 лева, за семейство с две деца – 90 лева, за семейство с три деца – 135 лева за семейство с четири деца – 145 лева

Народното събрание дефинира размерa на еднократната помощ при раждане онлайн дете за 2021 година За първо дете депутатите дефинираха помощ в размер на 250 лева, за второ 600 лева и за трето 300 лева

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР