Снимка: БулфотоПринципната позиция на страната ни по отношение на пътищата

...
Снимка: БулфотоПринципната позиция на страната ни по отношение на пътищата
Коментари Харесай

Захариева: Няма промяна в позицията на България по израелско-палестинския конфликт

Снимка: Булфото

Принципната позиция на страната ни във връзка с пътищата на решение на израелско-палестинския спор остава непроменена, съобщи вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева по време на парламентарния надзор в отговор на въпрос на депутата Кристиан Вигенин, написа " 24 часа ".

Единственият метод за намиране на заслужено и трайно решение на спора е посредством директни договаряния сред израелци и палестинци, които да доведат до основаване на самостоятелна демократична палестинска страна, която да съществува в изискванията на мир, сигурност и взаимно признание с Държавата Израел, напомни позицията ни Захариева.

Няма подозрение, че Европейски Съюз следва да продължи да способства градивно за превъзмогване на пречките по пътя на реализиране на спокойно споразумяване на спора, и макар нюансите в позициите на страните членки, Европейски Съюз резервира своята обвързаност към интернационално приетите параметри за контролиране на спора, акцентира тя. В този подтекст упорито и поредно призоваваме всички заинтригувани страни да се въздържат от едностранни дейности, които биха могли да попречат на напъните по обновяване на близкоизточния кротичък развой и да основат риск за в допълнение дестабилизиране на района, означи външният ни министър. Според нея Европейски Съюз би трябвало да играе доста по-активна роля в Близкоизточния кротичък развой.

Захариева уточни, че България развива положителни връзки и партньорство както с Израел, по този начин и с палестинците. Връзките ни с арабския свят имат дългогодишна история, в последните години успяхме да разкрием три задачи в района - едно генерално консулство и две посолства, и водим динамичен разговор, добави тя.

Нямаме смяна в позицията, има оживление в района и процеса, и се надяваме то да докара до положително развиване, заключи вицепремиерът.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР