снимка БулфотоПри пролетното равноденствие във вторник, 22 септември, ще се

...
снимка БулфотоПри пролетното равноденствие във вторник, 22 септември, ще се
Коментари Харесай

На 22 септември настъпва астрономическата есен

снимка Булфото

При пролетното равноденствие във вторник, 22 септември, ще се изравнят светлата част на деня с нощта и ще настъпи астрономическата есен в Северното полукълбо на Земята, написа Българска телеграфна агенция.

 

През годината Слънцето поредно осветява Северното и Южното полукълбо, като по този метод сменя в тях лятото и зимата. В два дни в годината небесното величие се намира ситуирано на своебразен екватор, като изравнява продължителността на светлата част на деня и нощта. Един от тези дни, наричани есенно равноденствие, ще настъпи на 22 септември.

Есенното равноденствие ще даде началото на астрономическата есен в Северното полукълбо, при която след тази дата светлата част на деня ще стартира да се съкратява. С всеки ден продължителността му ще понижава с към пет минути. Денят ще става по-кратък от нощта, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Следващия път, когато жителите на планетата ще могат да следят равно съответствие на продължителността на деня и нощта, ще бъде през пролетното равноденствие, което се чака през месец март.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР