снимка БулфотоПри извършена проверка е било установено, че на българския

...
снимка БулфотоПри извършена проверка е било установено, че на българския
Коментари Харесай

Доц. Ангел Кунчев: Възможно е здравната система в България да не издържи

снимка Булфото

При осъществена инспекция е било открито, че на българския пазар има над 100 козметични продукта, които са с искания за дезинфектанти, само че те не могат да бъдат такива. Това съобщи пред публицисти основният държавен здравен контрольор доц. Ангел Кунчев по време на уебинар, отдаден на COVID-19, заяви вести.бг.

" Предупредили сме производителите и сме дали период 48 часа да прекратят предлагането им ", сподели още Кунчев и добави, че някои от тях са се съобразили, а за останалите ще се приложат други механизми за ограничение.

" Трябва да се купуват приети за дезинфектант препарати, за които има информация на уеб страницата на Министерството на здравеопазването /МЗ/ ", добави той.

По думите му на опаковките на препаратите би трябвало да е посочен номерът на разрешителното и от коя дата е приет от Министерство на здравеопазването за дезинфектант. Имало е случаи измежду арабски и турски артикули, които са надписвали етикетите на продуктите си, без те да дават отговор на условията за дезинфектант, изясни Кунчев.

При затворени пространства, в които се престоява дълго - учебни заведения и офиси, е значимо да се обърне внимание на дезинфекцията на въздуха. По думите на Кунчев няма по какъв начин Министерството на образованието и науката да обезпечи такава стерилизация за всяка класна стая.

Неспазването на противоепидемичните ограничения не се дължи на неведение, съгласно Кунчев, а по-скоро на отвращение. С този феномен се сблъскваме освен ние, сподели още той и напомни за огромни демонстрации преди дни против сходни ограничения в Германия и в Израел.

" Данните, с които разполагаме, както и данните на Европейския център по надзор на забояванията демонстрират, че през последните седмици в България понижава заболеваемостта от COVID-19 ", добави Кунчев и разясни, че " 200-300 новозаразени на ден не е невиждано и ужасно, при грипа е по-страшно ".

Кунчев изрази паниката си, че е допустимо здравната система в България да доближи равнище, в което няма да може да поеме нуждаещите се от грижи.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на [email protected] и вижте още в - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР