снимка: БулфотоПри 11 000 души, нуждаещи се от кислород в

...
снимка: БулфотоПри 11 000 души, нуждаещи се от кислород в
Коментари Харесай

Най-големият производител предупреждава: Кислородът в болниците може да свърши до седмица

снимка: Булфото

При 11 000 души, нуждаещи се от О2 в лечебните заведения при предходната коронавирус вълна, производството на О2 не стигаше и купувахме от Румъния, Турция и Унгария, само че те са в този момент са забранили износа и няма от кое място да се купува

Кислородът за потребностите на лечебните заведения в борбата с пандемията от ковид в България може да се изчерпа през идната седмица.

 

За това сигнализира Марин Димитров, изп.-директор на един от най-големите производители на медицински О2 у нас и максимален снабдител за лечебните заведения в страната.

" Ако наклонността в този момент върви нагоре и продължат да се усилват пациентите в лечебните заведения у нас, идната седмица няма да има О2. При 11 000 души, нуждаещи се от О2 в лечебните заведения при предходната коронавирус вълна, производството на О2 не стигаше и купувахме от Румъния, Турция и Унгария, само че те са в този момент са забранили износа и няма от кое място да се купува ", съобщи той пред БНР.

Димитров акцентира, че все още всички доставки се извършват и към този момент се работи на цялостен потенциал за произвеждане на медицински О2.

" Вече поръчките и производството се изравняват. България има потенциал да задоволи потребностите от медицински О2, само че би трябвало да се забрани износът и да се приоритизират доставките към лечебните заведения. Това може страната да го направи ", уточни още той.

Да се забрани износът на О2 от България - това уточни като единствен излаз от обстановката той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР