снимка БулфотоПрезидентът Румен Радев заедно с вицепрезидента Илияна Йотова днес

...
снимка БулфотоПрезидентът Румен Радев заедно с вицепрезидента Илияна Йотова днес
Коментари Харесай

Радев: Важно е предизборната кампания да е равнопоставена

снимка Булфото

Президентът Румен Радев дружно с вицепрезидента Илияна Йотова през днешния ден организираха консултативна среща и с представители на " ИТН ". " Равнопоставената предизборна акция е извънредно значима, с цел да бъде идващият парламент действително отражение на волята на българите ", разяснява Радев по време на срещата, съобщи.

Държавният глава акцентира, че в границите на консултациите би трябвало да бъде чуто и мнението на извънпарламентарните партии по значимите въпроси за идните избори - по какъв начин да се резервира здравето на хората, да се подсигурява правото на избор както на българите под карантина, по този начин и на нашите сънародници в чужбина, по какъв начин да се подсигурява надеждност на машинното гласоподаване и по какъв начин да има равнопоставена и ефикасна предизборна акция. " Целта е всички дружно – и институции и партии, да търсят най-хубавото решение в полза на българите “, уточни президентът.

“Според нас в една демократична страна по този начин би трябвало да се постъпва и да се водят съвещания с най-широк кръг политически представители ", уточни заместник-председателят на " ИТН “ Тошко Хаджитодоров, като акцентира, че в процеса за почтени избори е значимо да се чуе всяко мнение. Филип Станев от Изпълнителния съвет на " ИТН “ изрази подозрения за честността на идните избори, поради това, че те ще бъдат проведени от актуалното ръководство.

По време на срещата беше разисквана сигурността при машинния избор, както и опцията за даване на опция за снимане с персонални телефони в действително време в изборните секции за реализиране на повече бистрота и доверие в изборния развой. Обща бе позицията, че е значимо допустимо най-скоро да има изясненост за доставката и подготовката на машините за гласоподаване, както и за здравния протокол за изборите, който държавното управление към момента не е показало.

Представителите на " ИТН “ приканиха организацията на изборите и датата, на която ще се проведат те, да бъдат такива, че оптимално да бъде насърчено присъединяване на жителите във вота. Обсъдена бе опцията за законодателна смяна, с която да се даде опция и представители извънпарламентарни партии да вземат участие в секционните изборни комисии, с цел да могат те да бъдат попълнени при положение на нужда, а и за реализиране по-голяма бистрота на изборния развой.

Обща бе и позицията, че напъните на всички партии и институции би трябвало да бъдат обединени, с цел да се реализира доверие в изборния развой и висока изборна интензивност, която да излъчи законен парламент.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР