Снимка: БулфотоПрезидентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган определия каква линия на

...
Снимка: БулфотоПрезидентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган определия каква линия на
Коментари Харесай

Ердоган: Ние се виждаме в Европа. Предвиждаме да изградим бъдещето си с Европа

Снимка: Булфото

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган определия каква линия на държание ще следва в международен аспект неговата страна.

" Ние се виждаме в Европа, а не другаде. Предвиждаме да изградим бъдещето си с Европа. Очакваме от Европейския съюз да съблюдава дадените обещания на Турция и да не ни дискриминира. Ние работим на всички места - от Сирия до Либия, за намиране на решения на основата на политическо съгласие ". Това съобщи турският президент Реджеп Тайип Ердоган в телеконферентно послание пред делегатите на ръководещата Партия на справедливостта и развиването (ПСР) от областите Кютахия, Афийонхисар, Батман и Сиирт, предава Българска телеграфна агенция.

Той уточни, че по отношение на рестриктивните мерки, които са въведени в Турция против разпространяването на епидемията на ковид, се отсрочват конгресите на регионалните структури на ПСР, които трябваше да се проведат до края на този месец.

" Налага се да предприемем тази мярка, с цел да не изпуснем контрола над епидемията. В противоположен случай ще бъдем изправени пред доста по-сериозни проблеми ", сподели Ердоган.

Той се включи с телеконферентна връзка от президентската резиденция в Истанбул, която се намира в някогашния замък на последния османски султан.

В по-голямата част от обръщението си Ердоган насочи значими послания освен към Европейски Съюз, само че и към Съединени американски щати. Без да спомене категорично името на новия американски президент Джо Байдън, Ердоган прикани за активизиране на връзките въз основата на съюзническите връзки сред Турция и Съединени американски щати.

" Искаме да използваме нашите дълги и близки съюзнически връзки с Америка интензивно за решение на всички районни и световни проблеми. Искаме да бъдем в по-силно съдействие с нашите другари и съдружници. Смятаме, че нямаме проблем с никоя страна или институция, който не може да бъде решен посредством разговор с политиката и дипломацията ", означи Ердоган.

Сред съдружниците на Турция Ердоган уточни и Азербайджан, във връзка на което съобщи: " С азербайджанските ни братя изживяхме насладата от успеха, която постави завършек на 30-годишните страдания ".

Турският президент акцентира, че страната започва нова епоха. " Решени сме да спечелим за себе си положително място в света, което ще се промени след епидемията посредством възстановяване на правната /юридическата/ ни инфраструктура, подсилване на основите на стопанска система, увеличение на производството и заетостта ", сподели той.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР