Снимка БулфотоПрезидентът на Франция направи гръмко изявление за пандемията от

...
Снимка БулфотоПрезидентът на Франция направи гръмко изявление за пандемията от
Коментари Харесай

Макрон: Европа е изправена пред нов тип световна война, свързана с ваксинацията

Снимка Булфото

Президентът на Франция направи гръмко изказване за пандемията от ковид. Европа е изправена пред " нов вид международна война ", обвързвана с имунизацията, сподели за Le Figaro Еманюел Макрон на конференция след първия ден на виртуалната среща на върха на Европейски Съюз.

Според него това се дължи, наред с други неща, на " желанието на Русия и Китай да уголемяват въздействието си по света посредством имунизациите ". Френският водач изрази мнение, че в актуалната обстановка Европа би трябвало да бъде самостоятелна в производството на такива медикаменти.

Макрон съобщи, че през идващите месеци Европа ще усили производството на коронавирусни ваксини и ще стане най-големият производител на такива препарати. В същото време той предложи да се блокира износът на ваксини, в случай че производителят не извършва отговорностите си за доставка в Европейския съюз. 

Френският водач означи, че Pfizer и Moderna, за разлика от AstraZeneca, съблюдават своите отговорности.

Европейският комисар за вътрешния пазар Тиери Бретон съобщи по-рано, че Европа няма да има потребност от съветска ваксина против ковид Sputnik V, защото в Европейския съюз към този момент са утвърдени четири други медикаменти, които ще бъдат задоволителни за реализиране на стаден имунитет.

Италианският министър председател Марио Драги не изключи опцията Рим да поръча от съветската ваксина при липса на съгласуваност в границите на Европейски Съюз, оповестява БГНЕС. Както означи и немският канцлер Ангела Меркел, Европейски Съюз би трябвало да позволи потреблението на Sputnik V, а в случай че Европейски Съюз не поръча имунизацията, Германия ще го направи сама, написа blagoevgrad24.bg.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР