Снимка БулфотоПрез страната днес ще премине слабо изразен студен атмосферен

...
Снимка БулфотоПрез страната днес ще премине слабо изразен студен атмосферен
Коментари Харесай

Краткотраен дъжд и слънце! Температурите днес ще достигнат до 15 градуса

Снимка Булфото

През страната през днешния ден ще премине едва изразен леден атмосферен фронт, оповестяват от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българската академия на науките (БАН), представени от Фокус.

В утринните часове облачността над страната ще е забележителна и тук-там от запад на изток ще превали слаб дъжд. Още преди обяд от запад ще стартира развой на бързо скъсване и понижение на облачността и към и след обяд над множеството региони ще е най-вече слънчево. Вечерта от запад-северозапад ще стартира ново заоблачаване. Вятърът ще се ориентира от северозапад, ще е слаб до сдържан и с него ще проникне студен въздух и температурите едва ще се намалят. Минималните температури ще бъдат сред 2 и 7 градуса, а оптималните – сред 10 и 15 градуса.

Над Черноморието преди обяд облачността ще е забележителна и на обособени места ще превали слаб дъжд. След обяд облачността ще се раздра и намалее. Ще духа до сдържан вятър от запад-северозапад. Максимални температури на въздуха сред 12 и 15 градуса. Температурата на морската вода ще доближи 11 градуса. Вълнението на морето ще бъде към 2 бала.

Над планините ще има променлива облачност, без основни превалявания. Ще духа мощен запад-северозападен вятър. Максимална температура на височина 1 200 метра към 6 градуса, на 2 000 метра – към 1градус.

Атмосферното налягане е малко по-ниско от междинното за декември и няма да се трансформира значително.

В петък още веднъж ще доминира слънчево време, вятърът ще се ориентира от юг. Температурите ще се покачат, по-съществено в планините и планинските региони. В западната част на Дунавската низина и тук-там в Горнотракийската равнина ще има условия за мъгли и ниска облачност, които ще задържат дневните температури там под 10 градуса.

В събота облачността ще се усили и ще завали дъжд. Вятърът от юг-югозапад ще се усили, изключително в източната половина от страната и северно от планините; дневните температури там ще са към и над 15 градуса.

През нощта против неделя и в неделя от северозапад, с увеличаване напразно, ще нахлува леден въздух. Ще има и превалявания, най-вече от дъжд, които с понижението на температурите по високите полета на Западна България и в Предбалкана ще преминат в сняг, само че до вечерта ще спрат.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР