Снимка БулфотоПрез следващото денонощие облачността ще е променлива, често значителна.

...
Снимка БулфотоПрез следващото денонощие облачността ще е променлива, често значителна.
Коментари Харесай

Синоптикът Георги Цеков попари надеждите за хубаво време в петък

Снимка Булфото

През идващото денонощие облачността ще е променлива, постоянно забележителна. През нощта тук-там ще има валежи, които до сутринта ще спрат. След обяд, основно в Източна България и планинските региони, още веднъж ще има краткотрайни превалявания. 

Вятърът през нощта ще е слаб, денем - до сдържан от север и северозапад. Минималните температури ще са най-вече сред 2° и 7°, оптималните - сред 14° и 19°. Атмосферното налягане ще се задържи повисоко от междинното за месеца, в следобедните часове едва ще се намали. Това заяви за дежурният синоптик Георги Цеков от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), съобщи Блиц.

Над Черноморието облачността ще е забележителна и основно в следобедните часове ще има краткотрайни, тук-там интензивни, превалявания от дъжд. Ще духа сдържан север-северозападен вятър, който по здрач ще се ориентира от изток и ще отслабне. Максималните температури ще са сред 11° и 14°. Температурата на морската вода е 11-13°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала. Над планините облачността ще е забележителна и тук-там в основно в следобедните часове ще превали дъжд, над 1800-2000 метра – сняг. Ще духа сдържан, по високите и открити елементи и краткотрайно мощен север-северозападен вятър.

Максималната температура на 1200 метра ще е към 7°, на 2000 метра – към 1°. В събота ще се задържи относително хладно и над по-голямата част от страната облачността ще е забележителна. На места ще има валежи, само че най-вече слаби. Ще духа до сдържан, в източните региони и краткотрайно мощен североизточен вятър и температурите ще се намалят. Преобладаващите минимални температури ще бъдат сред 2° и 7°, оптималните – сред 10° и 15°.

През нощта против неделя в западната половина от страната вятърът ще отслабне, тук-там и ще стихне; има нараснала възможност за слани. В неделя ще е съвсем без превалявания, ще има и краткотрайни разкъсвания и понижения на облачността. В началото на идната седмица още веднъж ще доминира облачно време, основно в Западна България ще има и валежи. Вятърът ще се ориентира от югоизток и температурите ще се покачат.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР