Снимка: БулфотоПревозвачи от цяла Бургаска област ще започнат ефективен протест

...
Снимка: БулфотоПревозвачи от цяла Бургаска област ще започнат ефективен протест
Коментари Харесай

Превозвачи от Бургаска област спират работа от 13 януари

Снимка: Булфото

Превозвачи от цяла Бургаска област ще стартират ефикасен митинг и ще спрат обслужването на линиите от 13-ти януари. Сред тях е и транспортна компания " М-Бус ", откъдето към този момент са уведомили областния  шеф и кметовете на общини за митинга, написа burgas24.bg.

Крайната мярка идва откакто през декември 2019 година Националното съдружие на автобусните превозвачи в България  предприе алегорични дейности и даде период от един месец на институциите да изпълнят настояванията им. Браншът прикани за: понижаване размера на тол таксите и обсега на системата, заслужено систематизиране на средствата за субсидиране и компенсиране на транспортите, както  и инкриминиране на нерагламентирания транспорт на пасажери. Исканията не бяха изпълнени.  А в Бургаско страната по този начин и не отпусна нужния размер дотации за слабонаселените региони. Именно там " М-Бус "   записва огромни загуби, които към този момент не може да покрива. От компанията изчакаха близо година, откакто за първи път алармираха за казуса, засягащ  селата в община Малко Търново. Подобно е ситуацията и в селата в Карнобат, Средец и Созопол.  Въпреки извършените срещи, институциите не предложиха решение, с цел да може обслужването на пасажерите да продължи да се реализира.

" Надяваме се пасажерите да ни схванат и да ни поддържат. Съжаляваме за неудобството, което митингът ще им сътвори, само че нямаме различен излаз. За нас към този момент е невероятно да обслужваме тези линии, за които не получаваме нужните дотации.  От всичко това страдат и фамилиите на нашите сътрудници ", обявиха от " М-Бус ".

В края на едномесечния период в публично писмо Националното съдружие на автобусните превозвачи уведоми ръководителя на Националното съдружие на общините в Р България в кои обитаеми места стопира общественият  транспорт на пасажери.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|Контакти
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР