Снимка БулфотоПрецедент или нов вид измама ? Този въпрос не

...
Снимка БулфотоПрецедент или нов вид измама ? Този въпрос не
Коментари Харесай

Внимание! Нова хитра измама по бензиностанциите

Снимка Булфото

Прецедент или нов тип машинация? Този въпрос не стопира да си задава семейство от Мездра, призовано по най-бързия метод да върне на разсеяна служителка на бензиностанция 20 лв. поради станала сякаш неволна неточност, написа zovnews.com. Обаждането на персоналния GSM на брачната половинка е от мъж, показал се за служител на реда от ПУ- Дъбника и е от късния следобяд в петък – т.е. без да има време да се ревизира има ли заведена такава тъжба от кого и против кого. 

„ Склонна съм да имам вяра, че позвъняването е от служител на реда, защото колата ни се води на майка ми-инвалид, а я кара брачният партньор ми. Тези данни ги има само в масивите на КАТ. Но по тази логичност, за какво първо не уведомиха собственицата, а по-късно и водача, откакто се твърди, че има запис на камери от бензиностанцията? И от кое място служителите на реда имат моя персонален номер? ”

Редичката от въпроси се добавя и с още един, за какво тъкмо ПУ ”Дъбника ”, откакто зареждането с гориво на този автомобил, в този ден и час е станало на бензиностанция, която се намира отвън юрисдикцията на сектора? Съпрузите са безусловно сигурни, че неточност при връщането на рестото в бензиностанцията не е имало. Двамата са уважавани хора на авторитетни постове и тези съмнения петнят имената им.

„ Убедена съм, че нещо не е наред, само че сумата е оскъдна, а ние нямаме нито време, нито нерви да вършим наше следствие и вероятно да заведем дело ”, споделя брачната половинка. Ако в действителност прецедентът се окаже нов тип машинация, нищо чудно и други пострадали по същия метод да си замълчат за протичащото се. Да, сумите не са огромни, но… капка по капка.

Колкото до „ технологията ” поради която мездренското семейство е пострадало: В почивните дни към 3 март съпрузите пътуват отвън железничарското градче, а на връщане към дома вземат решение да изпълнят резервоара. Проблеми на колонките няма, като се изключи това, че обслужващият не съумява да „ закове ” револвера навръх 30 лева,а малко под тази сума. На касата мездренчанинът подава на служителката 50 лева Следва известно закъснение при връщане на рестото.

Първата сума от него е левче и стотинки /с цел закръгляне до 30 лева./, следва още малко бавене в ровене в касовия уред и чак тогава връщане на банкнота от 20 лева Логично, плащащият сметката за гориво прибира рестото си на 2 транша. Именно това му деяние е снимано от камерите в бензиностанцията. Макар, че мъчно може да се види, какво водачът пъха в джоба- стотинки или хартиени банкноти, бензинджийката неизвестно в какъв период от време „ прозряла ”, че точно на този клиент е върнала 2 х 20 лева.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР