Снимка БулфотоПремиерът Бойко Борисов свика извънреден брифинг в Министерски съвет.

...
Снимка БулфотоПремиерът Бойко Борисов свика извънреден брифинг в Министерски съвет.
Коментари Харесай

Борисов: Готвим се за 4000 болни от коронавирус

Снимка Булфото

Премиерът Бойко Борисов свика ексклузивен брифинг в Министерски съвет. Това се случва единствено часове, откакто президентът Румен Радев се обърна към нацията, написа profit.bg .

Проведохме две срещи с Румен Радев през последните дни. Предложенията му ме изненадаха, защото аз всеки ден се слушам с него. Той обаче усложливо не помни да спомене, че предложенията му са по самодейност на Българска социалистическа партия.

По-рано през днешния ден президентът Радев наложи несъгласие на част от закона за изключителното състояние.

Никой не може да каже какъв брой време ще продължи тази пандемия.

Предприетите ограничения у нас се дават за образец в цяла Европа. Искаме да ограничим разпространяването на ковид у нас, тъй като в случай че не го създадем здравната система няма да издържи.

Отлагайки неговото разпространяване, ще даде късмет на хората да се разболеят и оздравеят.

Първата ни задача е да защитим здравето и живота на хората. Най-доброто решение е да се лимитират обществените ни контакти.

Второто, за което се грижим ние, са нашите пенсионери. Да имат те пари за много дълго време. Защото през 96-а година пенсиите станаха 3 $ на месец.

Ще стискаме крепко, тъй като тази пандемия може да продължи и година. Не е предходна една седмица, а някои олигарси желаят да изхарчим милиарди. „ Ако сме безотговорни, ще изхарчим парите “, сподели още Борисов.

„ За дни успяхме да организираме промишлеността ни и към този момент се създават по 1 млн. маски дневно. От Италия сега се търсят по 90 млн. маски. Кой можеше да го планува това? Защо Китай с най-мощната си стопанска система не го планува това, запита още той.

Полша и Нидерландия изкараха армията на улицата.

Армията ще се употребява за едно нещо – да подкрепи полицията, тъй като с това работно време, тя ще намалее. Това са мъже в разцвета на силите си, те би трябвало да оказват помощ на народа в един подобен миг. Но ние не пипаме там, до момента в който полицията и жандармерията имат сили.

Най-лесното е да освободим запаса, никой не може да си го вземе за у дома. Ако месец – месец и половина трае тази гнусота, тогава ще забележим по какъв начин да действаме. Но би трябвало да сме доста деликатни, с цел да има пари за лекари, сестри и пенсионери.

Държави, които си разрешиха да не наложат по-сериозни ограничения, по-късно под паника бързо направиха това, което ние към този момент бяхме създали.

„ Имаме 30 души в лечебните заведения, които се лекуват от ковид, само че се готвим за 4000 “, сподели още Борисов. Един за всички, всички за един. Само единни можем да се оправим. 

PETEL.BG приканва: Останете си у дома, в случай че можете. Не се презапасявайте и запазете успокоение! Следвайте инструкциите на Националния действен щаб за битка с ковид. Информирайте се единствено от достоверни източници на информация!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР