Снимка БулфотоПремиерът Бойко Борисов ще посети също Русия и ще

...
Снимка БулфотоПремиерът Бойко Борисов ще посети също Русия и ще
Коментари Харесай

ГЕРБ крие, че и Борисов отива при Путин. Най-вероятно ще говорят за Белене

Снимка Булфото

Премиерът Бойко Борисов ще посети също Русия и ще се срещне с президента Владимир Путин. Това разгласи самият съветски президент при срещата си с българския си сътрудник Румен Радев.

Новината за визитата заяви по косвен метод и ГЕРБ, като пусна думите на Путин в страницата си във Facebook, написа Флагман.бг.

„ След няколко дни ще имаме удоволствието да бъдем хазаин на министър-председателя на България в Москва, по тази причина ще продължим тези диалози с него “, съобщи Путин през днешния ден още при започване на диалога си с Румен Радев.
Вчера това сподели и министър председателят на Русия Дмитрий Медведев.

Очаквало се визитата да е още този месец, а главната тематика на диалог - енергетиката. Все още няма публично известие на ГЕРБ за визитата на премиера, само че то е на фона на възобновяването на плана АЕЦ Белене.

Срещата сред Румен Радев и Владимир Путин продължава сега на четири очи.

Радев поздрави Путин за преизбирането и му пожела сполучлив мандат.
Той акцентира на обстоятелството, че визитата му е за да се възвърне политическият разговор на най-високо равнище след дългогодишно спиране и акцентира, че това е от съвместен интерес за всички области.

Той изрази упованието си през днешния ден да бъде изработен стратегически обзор на двустранните връзки. И съгласно него те са по-особени, защото не се основават единствено на чисто политически и стопански ползи, а на дълбоките исторически, духовни, културни и езикови връзки. " Това ги прави по-естествени и по-лесни, като в това време ни задължава да бъдем по-открити, да слагаме всички тематики, където имаме разлики ", сподели българският президент.

Радев сподели още, че визитата му в Русия е в навечерието на празника 24 май. „ Нашите нации дружно честват този празник, както и 140 година от Освобождението на България и Руско-турската война, посредством, на която България възкръсна на картата на Европа “, сподели оше Радев. Срещата му се Путин продължава при закрити порти.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР