Снимка БулфотоПремиерът Бойко Борисов ще бъде в Гърция за участие

...
Снимка БулфотоПремиерът Бойко Борисов ще бъде в Гърция за участие
Коментари Харесай

Борисов ще участва в Четвъртата среща на върха в Солун

Снимка Булфото

Премиерът Бойко Борисов ще бъде в Гърция за присъединяване в Четвъртата среща на върха в Солун, оповестиха от пресслужбата на Министерския съвет, съобщи Нова тв.

Форумът е под егидата на президента на Гърция Прокопис Павлопулос и ще бъде на 14 и 15 ноември. На срещата ще са и министър председателите на Гърция и Република Северна Македония Кирякос Мицотакис и Зоран Заев. На форума ще бъдат разисквани вероятностите за развиване на бизнеса и икономическия напредък в страните от района.

В подтекста на усилването на районното съдействие, участниците ще дискутират опциите за увеличение на вложенията, продължаването на транспортните и енергийните инфраструктурни планове, които ще допринесат за икономическия напредък и свързаността на страните в района и в Европа.

Преди форума министър-председателят Бойко Борисов ще се срещне с премиера на Гърция Кирякос Мицотакис. Акцент в диалога сред двамата държавни ръководители ще бъде продължаването на развиването на двустранното стратегическо партньорство, като фокус ще бъде подложен върху реализацията на районните транспортни и енергийни планове, както и върху опциите за стимулиране на търговско-икономическите връзки.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> -->
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР