снимка БулфотоПремиерът Бойко Борисов провери строителството на АМ Хемус и

...
снимка БулфотоПремиерът Бойко Борисов провери строителството на АМ Хемус и
Коментари Харесай

Борисов провери Хемус: Беше кал, а сега гредите са сложени

снимка Булфото

Премиерът Бойко Борисов ревизира строителството на Автомагистрала " Хемус " и означи, че напредъкът се вижда.  " В момента нападаме Севера и Северозапада с инфраструктура. Всеки месец се вижда напредъкът по автомагистрала " Хемус ". Всичко това се прави за младежите ", разяснява той. Борисов инспектира построяването на сектори от автомагистралата на територията на областите Шумен и Търговище, написа dnes.bg .

С разпореждане на Министерския съвет от през вчерашния ден държавното управление отпусна 81 421 062 лева С тях ще се създадат разплащания за извършващите се сега строително-монтажни работи на 16,3 км от автомагистрала " Хемус " в сектора сред Буховци и Белокопитово на територията на областите Шумен и Търговище.

Завършването на правата по контракт е през 2021 година, само че е допустимо строителството да завърши и по-рано от плануваното. Над 4000 души работят на трасетата на " Хемус ".
 
" Тук беше тиня преди половин година. А в този момент и гредите са поставени ", акцентира Борисов при огледа на построяването на мостовите уреди по трасето Буховци-Белокопитово.
 
В момента по " Хемус " се строи от пътен възел Боаза до разклона Ловеч-Плевен, в подготовка е и построяването на автомагистралата от двете страни на Велико Търново.
 
Министър-председателят посочи, че разкритите по трасето археологически находки се предават на музеите, където ще бъдат изложени, с цел да се радват българите на богатото ни културно-историческо завещание, оповестиха от държавната пресслужба.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на [email protected] и вижте още в - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР