Снимка: БулфотоПремиерът Бойко Борисов предлага да се обсъди идеята ВиК

...
Снимка: БулфотоПремиерът Бойко Борисов предлага да се обсъди идеята ВиК
Коментари Харесай

Борисов предлага да се обсъди идеята ВиК дружествата да се обединят в едно държавно

Снимка: Булфото

Премиерът Бойко Борисов предлага да се разиска концепцията ВиК сдруженията да се обединят в едно държавно сдружение, с цел да може по-добре да се управлява инфраструктурата и да се вършат поправки и рехабилитация на водопроводната мрежа, съобщи Българска телеграфна агенция.

Борисов уточни по време на съвещанието на Министерския съвет, че проблеми има в доста градове.

„ С един кран можеш да спираш водата на един цялостен град и това да докара до 150 повреди, с всички последици. Ако това стане преди избори? ”, попита Борисов.

„ В Перник са основният секретар на Министерство на вътрешните работи и началникът на полицията и всеобщо в страната се уплашиха. Всяка партия като пристигна на власт, пита първо за ВиК сдруженията и в този момент разбирам за какво ", сподели Борисов.

„ Водопроводната мрежа в Перник е от 1952-1953 година и тръбите и са безобразно положение ”, означи той. „ Пропуснато е златно време, и в този момент, в изискванията на рецесия, сме разпоредили да се направи напълно нов магистрален тръбопровод. С него ще се понижат загубите на вода и няма да се злоупотребява и да се краде вода ”, уточни министър председателят. „ В града би трябвало да се командироват най-малко четири екипа от прилежащи градове да оказват помощ в ремонтите на мрежата. Всеки час би трябвало да се употребява, с цел да се успокоят хората. Вина може да се откри на всеки взел участие в управата на града ”, сподели Борисов.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел| Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР