Снимка БулфотоПремиерът Бойко Борисов допусна арестуването на двама сътрудници на

...
Снимка БулфотоПремиерът Бойко Борисов допусна арестуването на двама сътрудници на
Коментари Харесай

В Германия: Борисов представлява олигарси, не прави почти нищо срещу корупцията

Снимка Булфото

Премиерът Бойко Борисов позволи арестуването на двама сътрудници на президента Румен Радев. Кой е злодеят тук, кой е преследваният почтен? Коментар за протичащото се в България направи авторът Кристоф декор Маршал за „ Тагесшпигел “, съобщи организация БГНЕС.

Кой е злодеят – и кой загриженият за опазване на морала?

Българският министър председател Бойко Борисов е считан за закостенял и проевропейски – и в този момент е в клинч социалистическия президент Румен Радев, който се счита за предан към Москва. След акции в администрацията на президента бяха задържани неговите съветници по сигурността и битката с корупцията, упрекнати в подозрителен бизнес и издаване на секрети. Оттогава в София се организират ежедневни демонстрации, които последователно обгърнаха цялата страна. Мафията е в държавното управление, споделят социалистите. Президентът също показва.

Сега федералният министър на защитата и ръководител на ХДС Анегрет Крамп-Каренбауер пътува за България. Всъщност тя е на обиколка в източно- и южноевропейските страни членки на НАТО, с цел да приказва за целите на немското председателство на Европейски Съюз с акцент върху политиката за сигурност. Тя обаче няма да може да избегне вътрешните български спорове.

Етикети като леви и десни, проевропейски или лоялни към Москва оказват помощ малко на Балканите. И постоянно автобиографиите на противниците са доста сходни. 61-годишният Борисов беше офицер в Министерство на вътрешните работи през комунистическата епоха. При измененията той основава охранителна компания, която служи и на Симеон Сакскобургготски, последния цар на България; той е единственият някогашен монарх в Европа, който стана министър председател след демократични избори (2001-2005 г.). Тогава социалистите се върнаха на власт. Борисов, който беше кмет на София от листата на партията на Симеон, основава ГЕРБ („ Граждани за европейското развиване на България “). Движението бързо стана водеща партия, а Борисов стана министър председател през 2009 година

Проблеми и в двата лагера

До ден-днешен той остава на власт с две къси паузи, които приключиха с преизбирането му. През 2013/14 година неговата коалиция се разпадна. През 2017 година Борисов подаде оставка в символ на митинг против избирането на Радев за президент. Борисов съставлява олигарси, не прави съвсем нищо против корупцията и не е толкоз непоколебим във връзка с демокрацията и върховенството на закона. Европейската национална партия (ЕНП), към която принадлежи ГЕРБ на Борисов, показва малко терзание във връзка с него, за разлика от случая с унгарския министър председател Виктор Орбан.

Европейските партийни фамилии мълчат за грешките на приятелите си

Европейските социалисти също мълчат за неправилното държание на българските си приятели. 58-годишният президент Радев става водач на изтребители при комунизма, което изисква преданост към системата, по-късно, след смяната, приключва курсове в Съединени американски щати и се издига до командващ Военновъздушни сили. България има сериозен проблем с демокрацията, върховенството на закона и въздействието на Москва. Имаше го преди да се причисли (към Европейски Съюз и НАТО – бел.ред.) и не го позволи. Ще откри ли Европейски Съюз дейно лекарство за това?

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР