Снимка: БулфотоПредседателят на Изправисе.БГ Мая Манолова свика брифинг, на който

...
Снимка: БулфотоПредседателят на Изправисе.БГ Мая Манолова свика брифинг, на който
Коментари Харесай

Мая Манолова: Целият офис на Изправи се.БГ е бил подслушван повече от 6 месеца, както и журналисти.

Снимка: Булфото

Председателят на " Изправисе.БГ " Мая Манолова свика брифинг, на който разгласи, че е била подслушвана.

" Целият офис на " Изправи се.БГ " е бил подслушван повече от 6 месеца, както и публицисти. Това разгласи на брифинг ръководителят на гражданската платформа Мая Манолова и съобщи, че евентуално още на следващия ден ще имат среща с вицепремиера и вътрешен министър Бойко Рашков за изясняване на случая.

Според Специализираната прокуратура доброволците от Изправи се. БГ! са проведена незаконна група, която е подготвяла прелом - закононарушение по член 95 от Наказателен кодекс, което се санкционира с над 10 година отнемане от независимост, уточни Манолова. Тя съобщи, че разполагат и със съответните документи, с които могат да потвърдят, че е имало подслушване.

Оказва се, че от изнесените данни излиза наяве, че единственият инструмент, който се сочи от тази група “превратаджии ”, е водна пръскачка (водоноска). Според Специализираната прокуратура и съгласно Специализирания съд това е инструментът, с който ще бъде осъществен държавен прелом, ще бъде вдигнато въоръжено въстание, ще има бутове, уточни водачът на гражданската платформа.

Според изнесените данни от Манолова и екипа й интервалът на подслушването е от лятото на предходната година и почналите тогава процеси, в които те интензивно са взели участие, до акцията за предишните парламентарни избори.

Причината да дадем този брифинг пред Бюрото за надзор на специфичните разследващи средства е документ, който демонстрира, че една от преписките и сега е дейна!, съобщи Мая Манолова. Искане за удължение на преписката е направено на 20 май, по този начин офисът на Изправи се, екипът на Изправи се.БГ, могат да бъдат подслушвани във все един миг и по отношение на тях да се ползват СРС, изнесе данни Манолова.

В страната на Борисов всяко искане на неговата оставка явно е държавен прелом, тъй като Борисов от дълго време се въплъщава с страната. Като прибавим, че бе поискана и оставката на Главния прокурор, към този момент излиза наяве за какво месеци наред офисът на Изправи се. БГ е бил подслушван!, заключи Манолова.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР