Снимка: БулфотоПредседателят на Европейската народна партия Доналд Туск не е

...
Снимка: БулфотоПредседателят на Европейската народна партия Доналд Туск не е
Коментари Харесай

POLITICO: Доналд Туск отказа колективна помощ на Бойко Борисов

Снимка: Булфото

Председателят на Европейската национална партия Доналд Туск не е приел предлагането за оказване на групова поддръжка на Бойко Борисов, написа “Политико ”, представен от " Евроком ".

На среща на Европейската национална партия (ЕНП) в сряда евродепутатът от ръководещата в Унгария партия Фидес Тамаш Дойч изрази взаимност с партията ГЕРБ на българския министър председател Бойко Борисов, която също е от фамилията на ЕНП.

Дойч призовал останалите членове на групата да бъдат по-убедителни и ангажирани в оказване поддръжка на ГЕРБ. Критиката към Борисов съгласно унгарския евродепутат би трябвало да провокира групова отбрана. Подтекстът на изказването му е съвсем транспарантен – същото е трябвало да се случи и в тази ситуация с Унгария, която е подложена на критика за редица политики на премиера си Виктор Орбан. Любопитното от вчерашната среща обаче е, че, съгласно „ Политико “, Доналд Туск не се е съгласил с доводите на Дойч. Туск стана ръководител на ЕНП в края на предходната година.

Обсъжданията в ЕНП на рецесията в България бяха в навечерието на днешната среща на еврокомисаря по полезностите и прозрачността Вера Йоурова с комисията на Европарламента по гражданските свободи, правораздаването и вътрешните работи. На срещата бяха разисквани мониторингът на Европейски Съюз върху правосъдната система в Румъния и България.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР