Снимка БулфотоПредприемачът Мирослав Хинков и съпругата му са пътували в

...
Снимка БулфотоПредприемачът Мирослав Хинков и съпругата му са пътували в
Коментари Харесай

Стана ясно кой е бизнесменът, летял със самолета, пуснат без проверка

Снимка Булфото

Предприемачът Мирослав Хинков и брачната половинка му са пътували в самолета, който е пуснат без инспекция на Летище София, съобщава Дир.БГ. И двамата имали лиценз за водач. Хинков държи и летателна площадка " Драгановци " в Габрово.

" Полетът е дошъл от летателна площадка " Драгановци " и същия ден в 16:48 ч. е изхвърчал за Скиатос, Гърция. " Летище София " ЕАД води следствие по случая ", това признаха от аеропорта в публично известие.

Частен аероплан с петима души не бил тестван от граничната полиция на столичното летище.

Самолетът е изхвърчал от Габрово с междинно кацане в София на път за Гърция, изясни основният секретар на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов.

Наземният оператор на полета на столичното летище не е уведомил гранична полиция, сподели шефът й Светлан Кичиков и добави, че това е сериозна неточност.

Летищните оператори и гранична полиция се събират на заседание на следващия ден. За грубото нарушаване към този момент има следствие.

До изясняване на събитията по случая така наречен рамп-агент е с лишен длъжностен пропуск и е отхвърлен от извършване на служебните отговорности, обясниха още от летището.

Информацията за предприемача Хинков е, че той е отличен бизнесмен, съчетал пристрастеността към техническите изобретения и бизнес триумфа. През 2013 година е разгласен за Изобретател на годината от патентното ведомство в категория " Машиностроене и строителство ". Фирмата му " Мехатроника " е основана по времето на социализма, а по-късно е приватизирана през 90-те години. Днес е едно сполучливо дружество, което осъществя продукцията си главно на интернационалните пазари.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР