Снимка: БулфотоПредлагаме ДДС на храните и ДДС на лекарствата, да

...
Снимка: БулфотоПредлагаме ДДС на храните и ДДС на лекарствата, да
Коментари Харесай

Антон Кутев: Да се справим с неравенствата в България

Снимка: Булфото

Предлагаме Данък добавена стойност на храните и Данък добавена стойност на медикаментите, да бъдат понижени внезапно. Това към този момент сме го предложили в няколко бюджетни процедури, само че сме го предложили в комплект с други ограничения, които би трябвало да вървят дружно. Когато взимаш от бюджета, би трябвало и да добавяш към бюджета през директните налози. Затова към този момент години наред настояваме да има прогресивно данъчно облагане. Едно от нещата, които Европейската комисия ни сподели е, че към този момент има нетърпими неравенства в България, които се усилват. Нашите ограничения, като се изключи че са ориентирани към оправянето с рецесията, са и ориентирани към оправянето с неравенствата.

Това сподели Антон Кутев, депутат от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “, пред Българска национална телевизия.

Той напомни, че предлагането за понижаване на Данък добавена стойност върху храните и медикаментите Българска социалистическа партия го прави към този момент няколко години. Кутев предложи следния прочит на сегашната обстановка - с изключение на с битката с вируса и последствията от него, ограниченията би трябвало да бъдат ангажирани и с понижаване на неравенствата. „ Социалните неравенства в България са толкоз огромни, че те към този момент са проблем освен за бедните, само че и за цялото общество. Те към този момент пречат и на стопанската система, пречат и на публичния живот. Това е основният проблем на нашето общество “, счита Кутев, написа offnews.bg.

„ Българска социалистическа партия в нито един миг не е била срещу здравните ограничения. Напротив, ние подкрепихме изключителното състояние. Което обаче не значи, че от настояща позиция нямаше някои безспорни изхвърляния във връзка с тази рецесия – имаше излишно затваряне на паркове, имаше едни КПП-та, които безусловно не помогнаха за преодоляването на ковид, имаше едно на процедура закриване на Народното събрание “, сподели още социалистът. Според него в този момент би трябвало да се създадат точните заключения, с цел да не се повтарят направените неточности при положение на повторна вълна на този вирус или някой различен.

Антон Кутев уточни за една от огромните неточности на настоящето ръководство насочването на пари в бизнеси, а не в крайния консуматор. По неговите думи има по-голям смисъл от директна помощ, която да подвига потреблението и по този метод да оказва помощ на бизнеса. „ Трябва да се помогне на ресторантьорството, само че директното финансиране в доста по-голяма част би трябвало да отиде в крайния консуматор – той да задвижи потреблението. Да се финансират хората, които са потърпевши директно, като тези със свободни специалности – с директни субсидии - както се прави в по-голямата част от света. Само при нас го няма това. В момента подкрепяме през ресторантьорите и през хотелиерите. Не – би трябвало непосредствено на хората да се даде. Другата верига е по-дълга – дава опцията да изтекат парите и да не доближат до действителния човек “, безапелационен бе Кутев и напомни: „ Ние към този момент предложихме такива директни заплащания – една минимална заплата плюс осигуровките на всеки с потърпевши приходи. За общините тази рецесия също струваше скъпо – 10-15% от бюджетите им – а те са на първа линия и действително се борят със болестта. Нашето предложение беше да се направи една директна субсидия към общините, с цел да могат да подхващат нужните ограничения “.

„ Все повече политици, в това число десни, стартират да търсят внезапно леви решения. Такова е и решението за една държавна петролна компания – форма на държавно присъединяване в този бизнес. Една от най-големите победи на лявото е, че съумя да убеди обществото, че намесата на страната в стопанската система е потребна и нужна “, разяснява Антон Кутев.

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се регистрирате в уеб страницата Ако сте не запомнили вашата ключова дума можете да я възстановит
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР