снимка БулфотоПравната комисия към Общински съвет – Варна разгледа днес

...
снимка БулфотоПравната комисия към Общински съвет – Варна разгледа днес
Коментари Харесай

Година и половина гробно мълчание за видеонаблюдението във Варна, общината обмисля да води дело

снимка Булфото

Правната комисия към Общински съвет – Варна прегледа през днешния ден отчет от съветника Христо Атанасов, представител на Община Варна в Общото заседание на съдружниците на „ Варна Ефкон “ ООД. Това е сдружението, което би трябвало да реализира видеонаблюдението на обществените пространства в морския град.

Във компанията мажоритарният дял от 52% държи австрийската компания " Ефкон АГ “, а останалите 48% - локалната община. Атанасов уточни, че към момента няма отговор от " Ефкон АГ “ по направеното преди година и половина предложение за изкупуване на дяловете на австрийците от страна на общинската администрация. За този интервал не е имало и Общо заседание на съдружниците в смесеното сдружение.

Съветниците от „ Правната комисия “ дадоха единодушието си представителят на Община Варна да насочи покана към " Ефкон АГ “ за привикване в най-кратък период на Общо заседание, на което да бъде признат годишният финансов доклад на сдружението. Ако австрийската компания не го направи, ще бъдат подхванати ограничения за отбраната на ползите на общината.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР