Снимка БулфотоПравителството закъсня с редица от превантивните мерки, изпусна ситуацията

...
Снимка БулфотоПравителството закъсня с редица от превантивните мерки, изпусна ситуацията
Коментари Харесай

Манолова за коронавируса: Да се отблокира резерва на НЗОК и махнат лимитите за изследвания

Снимка Булфото

Правителството закъсня с редица от превантивните ограничения, изпусна обстановката като не откри първоизточниците на вируса в страната и позволи измежду първите потърпевши да са точно медиците, смятаМая Манолова, представена от frognews.bg.

То позволи суматоха и безпорядък в предварителната защита и отбраната на жителите от ковид. Правителството сътвори Национален щаб, само че няма направен проект за деяние при пандемия с COVID-19, нито планове за отбрана на жителите, бизнеса и семействата от икономическите последствия от епидемията. Гражданите се съмняват в достоверността на информацията от щаба и държавното управление и заявяват съмнение в нейната навременност и цялост. Допусна се лекари и медицински сестри да напущат заради липса на гаранция за тяхното здраве, се споделя още в платформата на Манолова.

Предлагат се 12 ограничения за отбрана на жителите в изискванията на пандемията:

1. НЗОК да отблокира запаса си и да отстрани напълно лимитите за проучвания и съвещания. Да се отблокира и Държавният запас за покриване на потребностите на жителите и здравните заведения по отношение на епидемията.

2. Незабавно да се ангажират всички здравни институции и лечебни заведения - лечебни заведения, лаборатории, лекарски практики и други в систематичните ограничения за отбрана на жителите - без значение дали са частни, общински, държавни, други

3. Да се засилят ограниченията за ранно разкриване на носители на инфекцията и слагането им под карантина, като се обезпечи всеобщо проучване на жители и изключително хора в контакт с заболели. Да се обезпечи гратис проучване за ковид на всички заболели с вирусни болести.

4. Да се обезпечат персонални защитни средства за всички персонални лекари. Такива защитни средства да се обезпечат и на медицинските експерти, без значение в какъв вид здравни заведения работят - частни, държавни или общински. Да се обезпечи съответно възнаграждение на дневните им смени и нощния труд и в незабавен порядък да стартират договаряния с напускащите медицински служащи.

5. Да се обезпечат достоверни епидемиологични обществени данни, с цел да се образуват политиките въз основата на надеждна информация и точна здравна статистика.

6. Да се обезпечат навреме нужните кревати, инсталация за обдишване и интензивни грижи и да не се позволява закъснение в снабдяването и недостиг, както към този момент се случи с защитните средства, спирта и маските.

7. Правителството да обезпечи бързи проби и да ги популяризира в цялата здравна и аптечна мрежа дружно с указания за приложимост, с цел да се разшири оптимално обсегът на изследваните жители. Да се съблюдава правото на пациентите да са осведомени за здравния си статус и да дефинират държанието си на тази база.

8. На аптечната мрежа в страната да се обезпечат нужните противогрипни медикаменти в задоволителни количества. Да се вкарат строги наказания за спекулиращите с цените търговци, обекти и аптечни мрежи.

9. Да се приключи разнопосочното обществено говорене и основаване на суматоха от страна на премиера Борисов и представители на държавното управление в изискванията на епидемията.

10. Правителството да провежда осведомителни акции и указания за жителите по отношение на епидемиологичната конюнктура в страната взаимно със средствата за всеобща информация, включително и осведомителни брошури.

11. Правителството неотложно да показа финансов и стопански разбор на въздействието на епидемията върху бюджета и стопанската система на страната и да разгласи стопански и обществени ограничения за ограничение на вредите върху семействата, бизнеса и жителите.

12. Да се подхващат ограничения за отбрана на хората в домовете за възрастни хора и приютите и да се провежда снабдяването с храна на самотни възрастни хора.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X
СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР