Снимка БулфотоПравителството продължава да се радва на подкрепата на избирателите.В

...
Снимка БулфотоПравителството продължава да се радва на подкрепата на избирателите.В
Коментари Харесай

Агенция Барометър твърди: ГЕРБ - 35%, БСП - 28%, Обединени патриоти - 17%

Снимка Булфото

Правителството продължава да се радва на поддръжката на гласоподавателите.

В края на юли работата на Министерски съвет е одобрявана от 44% от българските жители – по този начин, както е било и през предишния месец, когато завърши българското председателство на Съвета на Европейски Съюз. Това сочат данните от изследване на " Барометър България ", написа dnes.bg.

Подкрепата за премиера Бойко Борисов даже нараства  до 39% от 37% през юни. След него се подрежда военният министър Красимир Каракачанов, чиято работа е одобрявана от 36% от българите. Външният министър Екатерина Захариева се употребява с доверието на 24%, а вицето Валери Симеонов  на 13% от участниците в изследването.

Оказва се, че българите не вършат разлика сред евродепутат и еврокомисар.

А другояче 45.9% показват единствено името на Ангел Джамбазки на въпрос кои представители на България в Европейския парламент могат да назоват.

Според социолозите известността на Джамбазки е обяснима с обстоятелството, че 4 години след избора му за евродепутат той резервира постоянното си наличие и във вътрешния политически живот на страната, както и показва дейната си и поредна позиция по настоящите вътрешно и външнополитически въпроси.

29.2% от интервюираните декларират, че не се сещат за нито един български евродепутат, 1.6% посочват Петър Курумбашев, а 3% – Мария Габриел.

" Очевидно българските гласоподаватели не вършат разлика сред евродепутат и еврокомисар, тъй като Габриел в последните години е точно еврокомисар, а не представител в Екологичен потенциал. Останалата част от интервюираните – 20,3% познават по име някои от останалите 15 български пратеници в Европарламента “, проучват от от „ Барометър България ".

Според организацията настройките на българските жители за присъединяване в най-близките избори – тези за Европейски парламент през 2019 година, не бележат особена смяна от последния месец.

Ако евроизборите бяха през днешния ден 35,3% щяха да гласоподават за  ГЕРБ, 28,9% – Българска социалистическа партия, 17,8% за Обединени патриоти, 15,2% – Движение за права и свободи, за други биха дали своят вот 2,8%.

При по този начин декларираните настройки ГЕРБ биха излъчили 6 или 5 евродепутата, Българска социалистическа партия – 5 или 4, Оперативна програма – 3, Движение за права и свободи – 3 или 2.
Анализът демонстрира, че двете огромни партии ГЕРБ и Българска социалистическа партия разчитат на своите обичайни електорати.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР