Снимка: БулфотоПравителството планира да изтегли голям заем, с който да

...
Снимка: БулфотоПравителството планира да изтегли голям заем, с който да
Коментари Харесай

Владислав Горанов: Ще предложа държавата да изтегли заем в размер на няколко милиарда

Снимка: Булфото

Правителството възнамерява да изтегли огромен заем, с който да се подсигурява оцеляване на стопанската система на страната. Това стана ясно от думите на финансовия министър Владислав Горанов по време на гостуването му в NOVA телевизия.

Запитан в какъв размер ще бъде новия дълг, Горанов отговори: „ Милиарди. Нали желаете да харчите… “

По думите му към момента се вършат плановете, само че при започване на новата седмица, финансист номер 1 ще предложи актуализация на бюджета за 2020 година, написа flashnews.bg.

„ Следващата седмица ще предложа първичен вид за актуализация на бюджета, обвързван с опцията за обезпечаване на повече финансиране на българския бюджет. Разбирайте вдишване на дълг с цел да имаме подготвеност когато пазарите дадат опция за това нещо, ние да сме готови. Този милиард който ще прибавим към Фонд „ Безаработица “ за съхраняването на заетостта, също би трябвало да откри място в сметките на страната “, изясни Владислав Горанов.

„ Българска народна банка, дружно европейския банков органи и комерсиалните банки ще анонсират единна методология за отлагане на заплащанията по банкови заеми. Така, че банките да могат да ползват оптималната еластичност към своите клиенти, без това да им тежи на финансовите условия “, посочи още финансовия министър.

 

Информирайте се единствено от достоверни източници на информация!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финсова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР