Снимка: БулфотоПовече от месец продължават антиправителствените протести. Исканията на протестиращите

...
Снимка: БулфотоПовече от месец продължават антиправителствените протести. Исканията на протестиращите
Коментари Харесай

Първан Симеонов пред БНТ: В началото беше протест, сега е предизборна кампания

Снимка: Булфото

Повече от месец не престават антиправителствените митинги. Исканията на протестиращите остават същите - оставка на цялото държавно управление и на основния прокурор. Как се промени митингът в последните дни?

В началото беше митинг, в този момент е предизборна акция на няколко по-малки обединения, сподели в студиото на Сутрешния блок на Българска национална телевизия Първан Симеонов. Първоначално той е бил бурен и е приличал на някакъв общ фронт, който е повдигнал доста значими въпроси. Протестиращите, които са били на митингите 2013 година към този момент са знаели какво би трябвало да създадат и са минали към радикализация, написа cross.bg.

" Това постоянно е нож с две остриета, постоянно дразниш част от хората. Което обаче не трансформира фактът, че августовският митинг вървеше към спихване. Точно тогава полицията наля масло в огъня. Но по-голямо масло в огъня наля самият Борисов като излезе и стартира да разсъждава на глас.

Политологът Христо Панчугов счита от своя страна, че започваме да следим предпочитание за политически диалог. Той се надява това да стане диалог за това кои са хората, които ще трансформират българската политическа система, посредством какви средства и по какъв начин. Според него част от чувството, че сега се случва гражданска война се дължи на същинската липса на легитимност на българската политическа система. През годините се мерят огромни проценти на съмнение и неодобрение на българските жители против институциите. Аз в никакъв случай не съм очаквал, че този митинг същински ще замре, най-много, тъй като въпросите, които той повдигна, по този начин и не получиха отговор, разяснява още Панчугов.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на [email protected] и вижте още в - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР