Снимка БулфотоПоредна жертва на измамница по старата изпитана схема за

...
Снимка БулфотоПоредна жертва на измамница по старата изпитана схема за
Коментари Харесай

Млад пловдивчанин попадна в лапите на измамници, даде им левове в замяна на “златни“ пръстени

Снимка Булфото

Поредна жертва на измамница по остарялата изпитана скица за искане на локална валута против бижута е млад пловдивчанин, написа trafficnews.bg.

Ден преди новата година 23-годишният мъж от Пловдив пътувал по пътя Пловдив – Хасково, когато преди разклон за село Бяла река, забелязал двама мъже и жена да махат за помощ около спрян в спешната лента лек автомобил “Фолкстваген ” с немска регистрация. 

Шофьорът незабавно спрял, а когато слязъл от колата бил заговорен от единия от мъжете на негоден български език. Чужденецът съумял да убеди младежа да му услужи с българска валута, давайки в подмяна на получените 150 лв. два пръстена от жълт метал, съгласно чужденеца - златни. След инспекция при бижутер обаче мъжът схванал, че е измамен, а бижутата са чисти ментета.

Пловдивчанинът незабавно е подал сигнал в полицията, прокуратурата почнала следствие, в хода на което е бил изпратен снимков материал от камерите за видеонаблюдение на територията на община Първомай в Съвместния контактен център за полицейско и митническо съдействие на Дунав мост.

Последвала бърза координацията и след оказаното подпомагане от страна на румънската полиция, скоро била открита самоличността на 43-годишния причинител и съучастниците му, 52-годишен мъж и 42-годишна жена.

Тримата били оповестени за търсене и при влизане в Румъния арестувани. С разпореждане на районната прокуратура през вчерашния ден на 43-годишния румънски жител е повдигнато обвиняване, взета му е 72-часова мярка за неотклонение.

Работата по цялостното документиране на случая и определяне на съпричастността му към сходни закононарушения в страната продължава.

Всяка минута очаквай сензационна вест в PETEL.BG!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] 24 часа в денонощието!

Публикувай непосредствено самичък без цензура във "Фейсбук " групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко забавно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР