Снимка БулфотоПолицейски служители установили помагачи в телефонна измама, извършена на

...
Снимка БулфотоПолицейски служители установили помагачи в телефонна измама, извършена на
Коментари Харесай

Възрастна жена изгоря с близо 7 000 лева, опитвала да помага на полицията

Снимка Булфото

Полицейски чиновници открили помагачи в телефонна машинация, осъществена на 16 юли във Велики Преслав.   Това оповестиха от пресцентъра на Община Шумен, съобщи вести.бг.

Жертвата на ало мафията била 69-годишна локална жителка. Бабата била подлъгана по употребяваната напоследък схема  “помощ на полицията “.

Неизвестен мъж позвънил на домашния й телефон и се показал за полицейски чиновник. Обяснил, че в града се организира акция за залавяне на телефонни измамници. Така хванати били трима, а четвъртият се издирвал.

Престъпниците споделили на дамата, че в арестуваните бил открит лист с телефонни номера на евентуални жертви и нейният номер бил измежду тях. Казали й да чака позвъняване и в случай че получи такова, я помолили да окаже подпомагане на полицията за задържане на измамника.

Малко по- късно на телефона й се обадил мъж, който почнал да сипе закани и закани, ако не му бъде предадена съответна парична сума. Жената незабавно схванала, че става дума за машинация. Малко по-късно и позвънил „ служителят на реда “ и й споделил да остави пред вратата на жилището си в найлонова торба всички налични парични средства, с цел да може измамникът да бъде арестуван на място.

С концепцията, че оказва помощ на полицията дамата събрала 6 920 лв., сложила ги в торба и ги оставила пред дома си. Получила инструкции да се прибере, с цел да не пострада, в случай че има престрелка при задържането на измамника. Малко по-късно открила, че всичко е неистина и подала сигнал в полицията.

Проведените издирвателни дейности дали резултат и помагачите- двама поданици на град Нови пазар, са били открити. Разпитани са от полицейски чиновници. С. К (19 г.) и С. И. (27 г.) създали цялостни признания.

Обяснили, че били наети на работа след пусната в уебсайт за продажба на коли публикация за продажба на лек автомобил. С тях се свързал мъж, който им предложил да работят за него, до момента в който продадат автомобила. „ Работодателят “ им се показал за търговец на коли.

Казал, че има клиенти, от които би трябвало да прибират капаро за поръчките му. Така ги изпратил във Велики Преслав. Парите за капарото на лек автомобил пък трябвало да оставят в маратонка на пътя в гр. Ветово. За „ работата “ си получили по 200 лв..

Мъжете не са престъпно проявени. Работата по документиране на случая продължава.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР