Снимка БулфотоПод ръководството на Военноокръжна прокуратура – Сливен се провежда

...
Снимка БулфотоПод ръководството на Военноокръжна прокуратура – Сливен се провежда
Коментари Харесай

Военноокръжна прокуратура-Сливен проверява три версии за смъртта на водолаза в барокамера

Снимка Булфото

Под управлението на Военноокръжна прокуратура – Сливен се организира следствие за аргументите и събитията, при които на 06.11.2019 година към 11,45 ч. по време на имитационни спускания в барокамерата на  МБАЛ - Варна към BMA-София е умрял матрос III клас Спас Пенчев - младши водолаз във военно формирование 34 590— Бургас, съобщи вести.бг.

B хода на следствието ще се ревизират следните версии:

- Техническа нередовност на барокамерата;

- Заболявания на умрелия, които не разрешават присъединяване в такова изследване;

- Нарушения, позволени от екипа, провеждащ проучването при  употреба на барокамерата и при предварителната подготовка на участниците.

Незабавно след настъпване на случая, местопроизшествието е посетено от оперативно-разследваща група при PC „ ВП “ - Варна и боен прокурор при ВОП – Сливен. Извършен е оглед на барокамерата и на умрелия в наличието на правосъден доктор. Разпитани са в качеството на очевидци трима военнослужещи от военно формирование 34 590 - Бургас, които са взели участие по време на имитационното втурване в барокамерата дружно с матрос Пенчев. Проведен е разпит на лекаря - шеф на поделение по хипербарна и морска медицина и на оператора на хипербарна камера, които са правили имитационните спускания.

Барокамерата е запечатана, като към материалите по делото са  приобщени всички документи, касаещи техническото положение и калибровката на барокамерата и медицинските проучвания на умрелия военнослужещ.

Назначена е тройна съдебно-медицинска експертиза на лекари от  болница  „ Св. Ана “ – Варна. Назначено е хистологическо проучване на тъканите – за определяне на непосредствената причина за гибелта.

Предстои назначението на сложна техническа експертиза по отношение на положението на барокамерата, разпит на други очевидци, имащи отношение към  случая, използване на всички медицински документи по отношение на профилактичните   прегледи на умрелия военнослужещ, използване на всички заповеди, протоколи и други документи по отношение на основанията, метода на осъществяване и организацията по осъществяване на имитационните спускания.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментар Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР