Снимка БулфотоПочти всички медии в България са изкупени благодарение на

...
Снимка БулфотоПочти всички медии в България са изкупени благодарение на
Коментари Харесай

Плевнелиев: Медиите ни са завладени с парите от „Цанков камък”, в. „Труд” винаги е бил на ДС, bTV ни облъчва с руска пропаганда

Снимка Булфото

Почти всички медии в България са изкупени с помощта на повишената с няколкостотин милиона лв. цена на плана „ Цанков камък ”. Това изясни експрезидентът Росен Плевнелиев, въпреки и без да приказва с съответни имена. Той взе участие на конференция в Софийския университет на тематика „ Хибридните закани: мит или действителност? Последствия за националната и европейската сигурност ”, написа Флагман.бг.

Плевнелиев изпадна в откровения във връзка с положението на медиите у нас.
„ „ Южен поток България ” беше уречен спомняте ли си за какъв брой пари? За 4,2 милиарда. В Сърбия знаете ли за какъв брой бе контрактуван? За 1,6. Това беше моят призрачен сън – че българската олигархия, която от един язовир с основен консултант… направи плана вместо 400 милиона лв. за 1 милиард лв.. И тъкмо тогава се изкупиха съвсем всички медии. Медийната империя е финансирана съгласно мен с тези пари ”, коментира някогашният държавен глава. Под „ основен съветник ” той очевидно имаше поради Ахмед Доган, който получи абсурден хонорар за плана с язовира „ Цанков камък ” от близо 2 млн. лв..

Плевнелиев попита: „ Ами какво би било, в случай че същите тези хора, съветските олигарси в България, получат разликата сред 1,6 и 4 милиарда евро? Какво те ще купят не с 200 милиона евро, а с 2 милиарда евро! Нашата народна власт беше отпътувала съгласно мен, в случай че те имат подобен запас. Затова се противопоставих. ”
Експрезидентът се похвали, че е спрял „ Южен поток ” посредством служебното държавно управление след кабинета „ Орешарски ”.

В началото на 2013 година Росен Плевнелиев имал прям диалог с Бойко Борисов, като го убеждавал да не подава оставка във връзка почналите митинги за цената на тока.
На другия ден обаче излязъл материал във вестник „ Труд ”.
„ И не желая да не помни и няма да не помни каква беше корицата на вестник „ Труд ” и кой беше на нея тъкмо в този ден - мисля, че 22 януари 2013 година Един член на футболната агитка на клуба на „ Локомотив ” (Пловдив), притежател на един прочут български олигарх – Цветан Василев ”, разяснява Росен Плевнелиев. Той евентуално имаше поради „ Ботев ” (Пловдив), който бе благосъстоятелност на Василев.

Ескпрезидентът обаче добави следното: „ Същевременно вестник „ Труд ”, който в никакъв случай не е криел своите проруски позиции и постоянно се е управлявал от сътрудници на Държавна сигурност, на първа страница щедро показваше кръвта от раната на този воин ”.

Доклади на конференцията имаха още и експремиерът Иван Костов и някогашният ръководител на Народното събрание Александър Йорданов.
Последва дискусия с въпроси.

Едно от питанията бе за връщането на Уляна Пръмова в Българска национална телевизия и по какъв начин може да се „ освободим от това рубладжийско управление ” на малкия екран.
Росен Плевнелиев разяснява: Казусът „ Уляна Пръмова ” може да бъде обсъждан не просто единствено в границите на Българска национална телевизия. Например аз в никакъв случай няма да не помни по какъв начин в един миг, в който bTV, която по това време беше най-гледаната българска телевизия, благосъстоятелност не на какъв да е, а на Time Warner - една основно американска медийна компания, излъчваше сантиментални филми един след различен и репортажи от добре осветения Болшой спектакъл, от Кремъл в миг, в който тъкмо Русия извършваше съветската окупация на Крим. Аз тогава персонално бях толкоз покъртен от тоталната дезинформация, която течеше по българските медии, че се пробвах да направя нещо, което в никакъв случай не съм си разрешил да върша като държавен глава; не съм си разрешил да звъня на един публицист и на един притежател на медия, с цел да го помоля за нещо. Това беше част от метода, по който аз действах и имах вяра, че това беше верният метод. ”

Тогава Плевнелиев приказвал с американския дипломат и го попитал дали не смята, че нещо не е наред.
„ Та белким няма една българска телевизия, една, която да отиде на 100 км от Москва и да покаже по какъв начин живеят през днешния ден руснаците? Защо една българска телевизия не отиде там в Сибир, където един път на месец идва влакът с магазина, от който те купуват… Защо не покажем метода, по който през днешния ден живеят руснаците? Че на практика в последна сметка опозицията бе избита. Тя не е просто отстранена, тя е избита. Защо българските медии нямат обикновената храброст да излязат и да посочат проблемите такива, каквито са - по какъв начин живеят през днешния ден руснаците ”, попита експрезидентът.

Той изясни, че 2 милиона българи напуснали страната, и попита какъв брой са отишли в Русия. Те били „ нула ”. Росен Плевнелиев попита и за какво подценяваме българския народ. По думите му - хората не са глупави и те имат вяра в човешките права и свободи и че демокрацията е нещо положително.
„ Отгоре на върха на съветската агитация стои една от любовниците на президента Путин и е конфигурирана неслучайно, с цел да прави това, което тя прави ”, добави Плевнелиев.
Любимо средство за антиевропейска агитация била Кончита Вурст. Руснаците обяснявали, че това не било нито мъж, нито жена и че подобен бил Европейският съюз.

„ Давам си сметка, че толкоз дълбоко хващат корени лъжите, които се популяризират през днешния ден от Кремъл, в това число и посредством всички медии, освен Българска национална телевизия, че единственото противопоставяне може да се води през днешния ден в българския парламент, само че тъкмо там сме най-пробити. Всъщност и Българска национална телевизия по един или различен метод, и bTV, и всички останали… няма по какъв начин, в случай че в българския парламент се води първокласен спор, почтен спор за ролята на Русия, за хибридните офанзиви, за метода, по който се въздейства на обществото, в случай че щете за истината – истината за това по какъв начин живеят руснаците през днешния ден, истината за това дали Русия през днешния ден съставлява някакъв различен модел, в който ние вярваме; истината за това, че в Русия 100 олигарха държат 90% от стопанската система, че те държат 97% от банките, че техните деца бягат на запад. Истината, истината, истината! Аз не съумях да се преборя, декларирам най-откровено, за това да проведем първокласен спор в българския парламент за истината. Камо ли в българските медии ”, разяснява още експрезидентът.

„ И по тази причина си мисля, че нека въпреки всичко да знаем, че огромната борба занапред следва. България е парламентарна народна власт. Нека да не се случи по този начин, че лелеяният сюжет от парламентарна за президентска република да се реализира. Тогава ви поставят един президент начело с „ огромен шлем ” и сме до такава степен. Русия постоянно е лелеяла и желала и аз съм сигурен, че този спор ще се вдигне със страшна мощ ”, заяви още Росен Плевнелиев, като разяснява и че „ с цел да разберем, че има по-лошо от мен, по-лошо от нас, би трябвало да гледаме постоянно към Скопие ”.

След това експрезидентът се върна на диалога си с предходния американски дипломат.
„ Например в bTV американският дипломат, индивидът, когато го питах в прав текст по какъв начин е допустимо американска медия да излъчва непрекъснато и да облъчва българския народ с съветската, кремълска агитация – че нашата народна власт се е провалила, че в Кремъл всичко свети и е цъфнало и вързало, и той ми сподели „ ами, господин президент, скърбя (това беше някогашният американски посланик), само че Вие знаете доста добре, в действителност, шефът на новините пък по bTV се дефинира от златната акция на господин Красимир Гергов ” ”, описа Росен Плевнелиев.

Според него в страната има 100 значими позиции.
„ Трябва да си даваме сметка, че в тази страна, споделям го най-откровено, има 100 позиции. За тези 100 позиции проруските лобита водят жестоки борби непрекъснато и възнамеряват с години напред кой ще ги завземе. От тези 100 позиции зависи бъдещето на нашата народна власт. И това е основен прокурор, това е началник на данъчните… Най-голямата принуда през днешния ден в България през днешния ден минава през данъчните. Но това е моделът на Орбан ”, добави Плевнелиев.
Той изрази отвращение, че българските социалисти застанали зад унгарския министър председател Виктор Орбан и неговите властнически способи на деяние, вместо да защитят репресираната им сестринска соцпартия в Унгария.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР