Снимка БулфотоПочина 15-годишното момче, което бе блъснато от лек автомобил

...
Снимка БулфотоПочина 15-годишното момче, което бе блъснато от лек автомобил
Коментари Харесай

Кошмарна новина от Пазарджик, почина 15-годишното дете, блъснато от кола

Снимка Булфото

Почина 15-годишното момче, което бе блъснато от лек автомобил в пазарджишкото село Братаница на 1 октомври. Това заяви изпълнителният шеф на Областната болница доктор Васил Вълчев, предава " Марица ”. Борбата за спасяването на момчето е траяла близо 2 седмици, само че то е имало доста тежка черепно-мозъчна контузия. Изпаднало е в мозъчна гибел, а скоро по-късно е издъхнало.

``
реклама

Тийнейджърът беше ударен при опит де пресече основната улица на селото от преминаващ автомобил " Форд ", каран от 26-годишен лидер от прилежащото село Ветрен дол. Инцидентът е станал към 20:00 часа вечерта. Тестове с дрегери на място демонстрираха, че водачът не е бил под влияние на алкохол или дрога.

Пострадалото дете беше закарано в сериозно положение с заплаха за живота в болничното заведение.

След гибелта му е назначена съдебно-медицинска експертиза, която да отговори дали съдбовният край има връзка с пътното произшествие. Ако това се потвърди, делото ще бъде предадено на Окръжната прокуратура. До момента лидерът е на независимост.

Трагичният случай за следващ път провокира напрежение измежду хората в Братаница, за които тъкмо този сектор от основната улица е болна тематика. Преди входа на селото има изострен завой, който пречи на видимостта и на влизащите, и на излизащите от селото. Мнозина не съумяват да вземат завоя и на мястото са ставали десетки произшествия. Пресичането на пешеходци, макар пътеката, която им дава преимущество и ограничаващите знаци постоянно е с риск за живота. Цели ТИР-ове са връхлитали в двора на къщата на ъгъла, бутайки оградата ѝ, с всички опасности някой от жителите на дома да пострада. Миналата година навръх Кръстовден лек автомобил се забил в магазин на същия този завой. От конфликта комерсиалният обект горящ и изгорен. И досега не е възобновен.

Местните хора от дълго време упорстват пътят да бъде обезопасен. Тъй като той е част от републиканската пътна мрежа и свързва Пазарджик и Велинград, по него се минава и за Гърция, до момента виновните институции са отказвали да изградят легнали служители на реда. Жители на селото считат, че казусът може да се реши и с камери, а потвърдените от тях нарушавания да бъдат наказвани със съществени наказания. След случая беше инициирана подписка. До момента обаче тя не е импортирана в институциите.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР