снимка: БулфотоПо националната програма за училищата ще бъдат осигурени и

...
снимка: БулфотоПо националната програма за училищата ще бъдат осигурени и
Коментари Харесай

Нова национална програма на МОН: Военното обучение отново в училищата

снимка: Булфото

По националната стратегия за учебните заведения ще бъдат обезпечени и транспортни средства за осъществяване на практики в действителна работна среда.

Целта е на над 1000  възпитаници  от професионални гимназии и междинни учебни заведения да бъде предоставена качествена професионална подготовка.

По нова национална стратегия на МОН и МО: Оборудват с тренажори и симулатори 20 учебни заведения

Ученици те ще получават първонaчални познания и умения по военна подготовка, ще учат какви са другите типове военни средства и разпоредбите на другарство във военните структури. Това ще се случи в учебните заведения, които се включат в новата Национална стратегия за проучване на историческото минало на Българската войска и тържествено отбелязване на Деня на храбростта и Българската войска - 6 май, на просветителното министерство, която ще се извършва взаимно с Министерството на защитата.

След извършените образования от  възпитаници те се чака още да са усвоили главните способи и начини за насочване в околност, да  мо гат да оказват първа здравна по мо щ да са развили лидерски умения и тези за работа в екип, пише .

От Министерството на защитата ще провеждат и народен конгрес за образование и за показване на положителни практики на  възпитаници  на тематика: „ Запознаване на  възпитаници те с военното дело и със славното историческо минало на Българската войска и шерване на положителни практики ”. В него ще се включат 33 тима от всички области в страната - по 10 участници, в това число началник.

От просветителното министерство пък се чака да провежда занимания за  възпитаници  от 8-и до 10-и клас в 2000 школа. Дейностите би трябвало да по мо гнат за усилване на интереса на  възпитаници те към историята и достиженията на Българската войска. Като част от заниманията си по програмата те  мо гат да се грижат за войнишки монумент или монумент, отдаден на съответни персони от историческото минало на Българската войска или пък да организират изявленията с наследници на участници във войните за национално обединяване.

За 2021-ва са планувани още две нови национални стратегии с изключение на военната. Втората е ориентирана към професионално  обучение  и образование По един от  мо дулите ѝ в най-малко 20 учебни заведения, предоставящи професионална подготовка, образователните и индустриалните бази ще бъдат  мо дернизирани Кабинетите по процедура ще бъдат обзавеждани с де мон страционни макети,  тренажор и,  симулатор и, в това число и  мо билни  мо дули и уреди.

По националната стратегия за учебните заведения ще бъдат обезпечени и транспортни средства за осъществяване на практики в действителна работна среда. Целта е на над 1000  възпитаници  от професионални гимназии и междинни учебни заведения да бъде предоставена качествена професионална подготовка в действителни предприятия, което пък да улесни реализацията им на пазара на труда. Последната нова национална стратегия ще бъде ориентирана към рехабилитацията на учителите. Образователният министър Красимир Вълчев вече изясни, че тя ще бори бърнаут синдрома измежду педагозите.

Благодарение на програмата у учителите ще се основават умения за справяне с хроничния стрес в работата им. Така тази година учебните заведения ще  мо гат да аплайват за 2 национални стратегии повече, като описът набъбва до 23. От него отпада са мо  една от сегашните 21 национални стратегии - „ Изграждане на учебна STEM среда “. За нея страната към този момент отпусна спомагателни средства и ще  мо гат да бъдат осъществени всички положителни планове, за които в началото финансирането не бе задоволително.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР