снимка БулфотоПлан с девет конкретни предложения предлата Атанас Атанасов от

...
снимка БулфотоПлан с девет конкретни предложения предлата Атанас Атанасов от
Коментари Харесай

Атанас Атанасов: Животът и здравето на българските граждани са подложени на риск. Имам план от девет точки

снимка Булфото

План с девет съответни оферти предлата Атанас Атанасов от " Демократична България ".

След като наблюдавах конференцията на здравния министър Ангелов и организирах незабавна среща със здравния екип на Демократична България смятам, че
Правителството би трябвало да предприеме незабавни ограничения за справяне с рецесията и да показа проект за имунизиране против Covid-19.

Това разяснява преди минути във фейсбук Атанасов.

Ето какво написа той: 

Катастрофалното несправяне със здравната рецесия, породена от Covid-19 е реалност. Прогресивно възходящият брой на инфектираните и нуждаещи се от болнично лекуване жители докара до провал здравната ни система и сложи в риск обслужването на всички пациенти. Властта се пробва да трансферира отговорността за рецесията върху обществото и да маскира хаоса зад клишета за „ гъвкави ограничения “.

Оценката на здравните специалисти на Демократична България е безапелационна: българското опазване на здравето е в колапс, а животът и здравето на българските жители са подложени на риск. Неконтролираното разпространяване на болестта към този момент има и тежко отражение върху стопанската система.

За да се предотврати пагубното задълбочаване на рецесията, неотложно би трябвало да се вкарат ограничения за ограничение на скоростта на разпространяване на болестта, да се активизират всички запаси за избавяне на здравната система и обезпечаване на лекуване за всички нуждаещи се българи, както и да се обезпечи директна и административно облекчена финансова поддръжка за избавяне на засегнатия бизнес.

Трябва да се вкарат следните краткосрочни ограничения до преодоляване на нарастването на броя инфектирани жители от COVID-19:

1. Преминаване към отдалечено образование за всички деца до края на 2020г. За родители, които нямат опция да работят отдалечено и са принудени да вземат неплатен отпуск за гледане на дете би трябвало да бъде отпусната финансова помощ на дневна или месечна база.

2. Временно затваряне на всички заведения с съответна директна финансова отплата за компаниите и чиновниците.

3. Стриктни правила за работа на комерсиалните обекти и засилен надзор поради нормалните скупчвания на хора към идните коледни и новогодишни празници. Информационна акция, ориентирана към предварителна защита на тези скупчвания.
4. Ограничаване на събирането на хора на закрито.

5. Преминаване на администрацията в онлайн-режим на работа.

6. Публична стратегия за отдалечено лъчение на културни събития от в този момент до началото на януари и директно подкрепяне на актьори и изобретателен бизнес.

7. В интервала до Коледа да се лимитират чествания, банкети и събирания и фрапантно да се ограничи туризма, още веднъж с ясни правила и директни обезщетения.

8. Осигуряване на непрекъсната и сигурна онлайн-платформа за връзка сред пациенти, персонални лекари, РЗИ и работодатели за следене, тестване, изолираност и назначение на домашно лекуване при обезпечена връзка и ограничение на директните контакти.

9. Незабавно правене на Национален проект за включване на всички държавни, общински и частни лечебни заведения в преодоляването на здравната рецесия, който да бъде ясно комуникиран и спазван и да даде нужната сигурност на българските жители.

Некомпетентността на ръководството се показва и във обстоятелството, че няма проект за имунизирането на популацията, който да е показан за обществеността. Правителството отхвърля да даде отговор на въпроса с кои фармацевтични компании, разработващи ваксини, има подписани контракти и дали измежду тях са производителите на първата ваксина - Pfizer и BioNTech.

Предвид това настояваме да бъдат оповестени договорите на Република България с фармацевтичните компании, разработващи ваксини против Covid-19, да бъде декларирано ясно, дали българските жители ще имат опция да се възползват от първата създадена ваксина, по едно и също време с останалите жители на Европейски Съюз, както и бъде квалифициран и показан проект за имунизиране против Covid-19.

Несигурността и недоверието в способността на ръководещите да изведат България от здравната и икономическа рецесия към този момент пораждат напрежение в обществото. Призоваваме държавното управление да поеме отговорност и да показа явен проект за справяне с рецесията или неотложно да подаде оставка.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР