Снимка: БулфотоПетгодишно момче с тежко заболяване почина в болница, след

...
Снимка: БулфотоПетгодишно момче с тежко заболяване почина в болница, след
Коментари Харесай

5-годишно момче с тежко заболяване почина в болница

Снимка: Булфото

Петгодишно момче с тежко заболяване умря в болница, откакто се лекувало в две други здравни заведения . Лекарите са безапелационни, че до гибелта на детето се е стигнало, тъй като се е заразило с морбили, съобщавa NOVA.

Павел е бил с тежко автоимунно заболяване малко откакто навършил една година, което е засегнало и белите му дробове . Затова фамилията постоянно престоява в болница. Преди да почине фамилията било в София през декември предходната година. „ Почна да прави обриви, вдигаше температура, що годе го закрепиха, почти. И към този момент на 9 януари тази година аз постъпих с него в Шумен отново, направихме фотография на белия дроб и нещата споделиха, че не са добре ”, изясни Юлиан Йорданов, татко на умрялото дете, написа dariknews.bg. 

Така фамилията още веднъж се връща в София -  в детската болница, където детето се лекува от четири години.  Защото постоянно би трябвало да му се вливат медикаменти.  „ Пуснаха проучвания, направиха, костваха, нали докъдето можаха направиха, обаче на идващия ден подвига температура над 40 градуса, с обриви ", сподели Стоянка Йорданова, майка на Павел.

Лекарите разкрили, че детето се е заразило с морбили.  „ Риск се крие точно от провежданото лекуване, което лекува заболяването, само че организмът става по-податлив към инфекции, които могат да протекат по-тежко и по-фатално при такива деца. При такива деца би могло да се чака всичко от тези неща ”, изясни проф. Стефан Стефанов от СБАЛ по детски заболявания „ проф. доктор Иван Митев “.

Заради заразната болест детето било преместено в Инфекциозна болница . Но бързо се влошило. Майката е уверена, че детето не е получавало О2.
„ Това дете се разболя и умря от морбили поради това, че не е имунизирано. Една от аргументите да не бъда имунизирано, е това, че то е било непрестанно на лекуване с глюкокортикостероиди, при които няма по какъв начин да се направи имунизацията. То е получавало от самото начало О2, само че това не е задоволително, с цел да бъде излекувано. Просто детето си има хронична белодробна фиброза ”, изясни доцент доктор Атанас Мангъров, шеф на Първо Детско поделение към СБАЛИПБ “Проф. Ив. Киров ”.

В последните часове от живота си детето било преместено в „ Пирогов ”, само че там умряло . „ Вече нямаше смисъл. Тръгна към този момент, умираше детето, отпусна се, няма въздух, няма нищо ”, изясни Йорданова. А доцент Мангъров отговори, че в Детската болница е направено това, което е в рамките на лекарите в нея. По случая върви разследване. И двамата родители са безработни. първо желаят да приберат тялото на детето си, а за в бъдеще споделят, че ще търсят правдивост. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се регистрирате в уеб страницата Ако сте забрави
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР