снимка БулфотоПървите череши за годината у нас удариха 30 лева

...
снимка БулфотоПървите череши за годината у нас удариха 30 лева
Коментари Харесай

Черешите удариха 30 лева килото

снимка Булфото

Първите череши за годината у нас удариха 30 лв. килото, предаде БНТ.

Пазарите в Бургас започват да се пълнят с череши, макар че сезонът им стартира през месец юни. Не са много търговците обаче, които са си разрешили да оферират от плода. Иван Атанасов работи на пазара " Младост " в морския град и е измежду малкото търговци, заредили череши. Цената е 30 лева за килограм.

Цената на черешите, че са 30 лева за кг се дължи на това, че са внос от Гърция, по-точно от остров Крит и просто постоянно, когато излиза някакъв артикул за първи път се получава нещо като нечиста сделка, който го създаде първи, той дефинира цената. Може да кажа и 60 лева за кг, може да каже и 100 лева за кг. В този случай са 30 лева за кг, споделя Иван.

На бургазлии цената им се вижда висока, макар, че сезонът на черешите към момента не пристигнал.

Търговците, които продават от скъпите череши не имат вяра, че множеството хора биха си купили на тази цена.

" Аз зная, че няма да ги продам тези череши. Най-вероятно ще ги изям или ще ги подаря на някого. Просто желая да покажа на хората, че в този магазин има череши ", споделя Иван.

От първи юни се чака по пазарите да се появят череши от Сливен и Кюстендил. По-хубави и по-евтини. Предпочитани и от търговци, и от купувачи.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР