Снимка: БулфотоПартията, която ще изградим ще бъде на самите членове

...
Снимка: БулфотоПартията, която ще изградим ще бъде на самите членове
Коментари Харесай

Цветанов: Не съм очаквал, че в рамките на година и половина ГЕРБ ще бъде такава катастрофа


Снимка: Булфото

Партията, която ще изградим ще бъде на самите членове и симпатизанти на " Републиканци за България ". Това, което ще заложа в устава е  да няма опция ръководителят да има повече от два мандата , тъй като са изцяло задоволителни за един ръководител да построи един сериозен екип и да може да се получи една естествена последователност. Това съобщи ръководителят на Евро-атлантическия център за сигурност  Цветан Цветанов  пред  .

Цветанов бе  на посещаване в Рудозем,  където  се срещна с жителите на Сърница, Борино, Гьоврен, Смолян, Рудозем и Чепинци и  беседва със съидейници, които са съпричастни към бъдещия му политически план.

" Виждам, че има сериозен заряд за бъдещия ни политически план " Републиканци за България ", като желая да обърна внимание на логото ни, където компасът, който е в признака сочи на запад, с което ще подчертая, че трябва да запазим евроатлантическите ни полезности и ориентировка. Разговорите, които организирам са главно с дясномислещи хора, само че в същото време на база и спецификата, която има във всяко едно обитаемо място, ще кажа, че в политиката би трябвало да има оперативна самостоятелсност на локалните структури за постигането на политическите цели да могат да вършат диалози с други обединения, обединени за идеята на обитаемото място. Политическото опълчване не постоянно е печелившо. Трябва да има конфликт на идеи и когато те се припокриват, то би трябвало да бъдат подкрепени, без значение от политическата принадлежност. Точно това е силата за развиването и просперитета на всяко едно обитаемо място и страната като цяло ", акцентира Цветанов в Чепинци.

На въпрос за изказването на премиера Борисов за привикване на Велико Народно заседание Цветанов отговори, че в последните 15 години тематиката за Велико национално заседание и нова Конституция постоянно е влизала в политическото поле на разискването, само че когато искаш да реализираш това, за което приказваш ти би трябвало да си квалифициран да го направиш. Защото  оставайки 6 месеца до привършване на мандата на този парламент да кажеш, че ще внесеш план и ще създадеш работна група, която да създаде план за нова Конституция първо е несериозно  и това демонстрира една беззащитност, защото  в случай че си имал тези планове, то трябваше да зпочнеш това още при започване на мандата на настоящия парламент . За нова конституция би трябвало публичен и професионален спор. Да се откри този баланс, който да сплоти нацията, а не да дадеш нещо, което да разедини нацията.

По думите му с това се  търси спешен излаз , с цел да може да се отсрочва времето и да може фактически новите парламентарни избори да бъдат извършени в настоящия формат на настоящето държавно управление. Цветанов посочи, че необходимостта от обективност на изборния развой, загубата на доверие в сегашните институции  минава единствено и само през длъжностен кабинет , с цел да може да има спомагателна гаранция, че изборите ще бъдат почтени и транспарантни и всички политически субекти, които ще вземат участие ще бъдат с равни благоприятни условия.

" Не съм очаквал, че в границите на година и половина ГЕРБ ще бъде такава злополука в организационно естество “,  разяснява още Цветанов. Той уточни, че  ГЕРБ се  е  трансформира ла  в  най-мразената партия, която консолидира и леви и десни . „ Х ората желаят смяна в качеството на ръководство, а за огромно страдание през последната една година виждаме националпопулисти и спешни решения на дадени проблеми, като липсва политическия небосвод за водещите проблеми и е реалност, че значими политически сътрудници към този момент заобикалят страната ни ", бе безапелационен Цветанов.
За района
" Единственото, което хората желаят е фактически да се вършат политики, които да доведат до развиването на този обезлюдяващ се район . Родопите е едно привлекателно и енергийно място за туризъм и това е и опцията, която се открива пред този край ", съобщи Цветанов.

По думите му  главен проблем за локалните поданици е неналичието на чуваемост за техните проблеми . Той посочи, че би трябвало да се говори с хората и  да се спре метод ът  на потребление на опълчване на набожен принцип.

" Хората желаят в новия ни политически план да има противоположната връзка . Също по този начин това, което ми направи усещане и се сложи като въпрос е да може кметовете на  дребните обитаеми места в общините да имат делегиран бюджет . По този метод локалният кмет може да разполага и да взема решение проблемите, а не постоянно да се моли и не всеки път да бъде чут от кмета на общината. В един идващ парламент, когато се преглежда бюджета би трябвало да бъде заложено, че част от държавната дотация за общините да бъде разпределена на тези дребни обитаеми места. По този метод кметовете могат да разчитат на финансов запас, който те да ръководят и оперативно да вземат решение значимите и неотложни въпроси, които не са за огромните финансови разноски. Това са пари, които ще могат да вземат решение оперативно въпроси от първа нужда. ", коментира още Цветанов.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР