Снимка БулфотоПартия ГЕРБ е оттеглила промените в прага за преференциите

...
Снимка БулфотоПартия ГЕРБ е оттеглила промените в прага за преференциите
Коментари Харесай

Д. Кирилов: Оттеглихме Изборния кодекс заради стабилността на държавата

Снимка Булфото

Партия ГЕРБ е отдръпнала измененията в прага за преференциите в Изборния кодекс поради стабилността на страната. Това сподели пред Българска национална телевизия ръководителят на правната комисия в Народното събрание Данаил Кирилов. Основните аргументи за решението на ГЕРБ е публичната реакция, уточни той. " Ние сме национална партия. Съобразяваме се с тренда, с публичните настроения, без значение от каква част от обществото идват. Напълно учредено считам, че изпълнителната комисия на ГЕРБ взе такова решение ", съобщи Кирилов.

Той акцентира, че не трябва да остава чувството, че се лишават към този момент добити права и добави: " Хората би трябвало да са спокойни, преференцията остава, каквато е. За хубаво или за неприятно. "

Според Кирилов справедливостта изисква прагът на преференциите да бъде заслужено разпределен, за " да покрие мандата за съответната позиция, само че този спор към този момент не е настоящ ".  Кирилов уточни, че признатите по-високи прагове, които доведоха до неодобрение, съответстват на метода, общопризнат и в други страни, в които има преференциално гласоподаване.

" Вие знаете, че преференцията е доста хибридно решение в изборния развой. То не е мажоритарен избор. Ние пазиме абсолютния мажоритарен избор и в полза на истината през вчерашния ден обсъждахме да обновим законодателната самодейност за законопроекта, който беше отритнат при започване на този парламент ", съобщи Кирилов. Той удостовери, че в деловодството на Народното събрани през вчерашния ден е импортиран нов план за промени в Избирателния кодекс, като работата по него ще стартира през цялото време. Той ще бъде обсъждан в парламентарните комисии и по-късно в пленарната зала на две четения, след което ще бъде показан на президента за решение. В този план се предлага връщане към в този момент съществуващите правила за преференцията. 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР