Снимка: БулфотоПълен провал на туристическия сезон. Така браншът в България

...
Снимка: БулфотоПълен провал на туристическия сезон. Така браншът в България
Коментари Харесай

БНТ: Пълен провал на туристическия сезон

Снимка: Булфото

Пълен неуспех на туристическия сезон. Така браншът в България дефинира обстановката в пика на лятото, съобщи Българска национална телевизия.

В най-силния месец юли спадът на чартърните полети е 90%. Според специалистите повода е освен пандемията, само че и неналичието на ясна държавна тактика за развиване и подкрепяне на туризма, написа обстоятелства.бг.

Обикновено цялостните с хора и коли алеи и улици в курорта " Златни пясъци " край Варна наподобяват полупразни. На плажа има туристи, само че се чува единствено румънска и българска тирада. Работят едвам 30% от хотелите и то с по-малко от половината си потенциал. Според туроператорите, предстоящият спад в броя на туристите този месец е 80%.

" Ако има някаква претовареност в хотелите, тя се дължи не толкоз на чартърни туристи, а на клиенти, които идват със лични коли от Румъния и България ", показа туроператорът Венци Танчев.

В черноморските ни курорти тази година няма англичани, а за Русия границите на общността са затворени. Работи се най-вече с туристи от Централна Европа.

Браншът насочва остри рецензии към страната и взетите решения.

" Няма политика, няма тактика, по която ние да се движим. В Турция на 15 юни споделиха отваряме, добре сте ни пристигнали. Ние ще съблюдаваме всички ограничения и ще ви пазим. В момента от Украйна летят 22 града за Турция. Нещо това да ви приказва? ", сподели туроператорът Гешо Любенов.

Туроператорите упорстват за безплатна финансова помощ, тъй като без нея ще е провален освен сезон 2020 година, само че и идващият.

А анулацията на резервациите продължава на бързи обороти и от сектора не чакат обстановката да се промени към по-добро през август и септември.

Според специалистите още по-страшна ще бъде обстановката със зимния туризъм у нас, тъй като сега би трябвало да вървят записванията. А до момента няма нито една резервация.

Днес министърът на туризма Марияна Николова ще посети курортния комплекс „ Слънчев бряг “ по покана на „ Клуб на хотелиера “.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на [email protected] и вижте още в - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР