Снимка: БулфотоОтчитайки стойностите на фини прахови частици през днешния ден

...
Снимка: БулфотоОтчитайки стойностите на фини прахови частици през днешния ден
Коментари Харесай

Въвеждат безплатни буферни паркинги в София утре

Снимка: Булфото

Отчитайки стойностите на фини прахови частици през днешния ден и прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология за жълт код за мъгла през утрешния ден – 10 декември, Столичната община вкарва безвъзмездни буферни паркинги за всеки, който остави колата си и употребява градския превоз, оповестяват от пресценътра на Столична община, представен от Novini.bg.

Продължава осъществяването на изключителни инспекции на източници на замърсяване. Призоваваме жителите, които имат опция, да не употребяват персоналните си коли, а тези, които се отопляват на твърдо гориво - да преминат на различно отопление.

Столичната община продължава да следи настоящата конюнктура и има подготвеност при регистрирани над 200 мгк/куб.м среднодневни превишения да вкара „ зелен билет “. На уеб страницата https://air.sofia.bg всички жители могат да наблюдават в действително време измерваните стойностите на ФПЧ, прогнозите за идващите дни, както и спомагателните ограниченията, които Столична община вкарва, в дните с по-високи равнища на замърсяване.

От началото на декември работи и особено мобилно приложение, което известява за подхванатите ограничения при нараснала централизация на ФПЧ. SofiAir може да се смъкна и употребява на телефони с Android и iOS операционни системи.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` реклама

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР