Снимка: БулфотоОт Велоклуб Спартак (Варна) ще изпратят писмо до Народното

...
Снимка: БулфотоОт Велоклуб Спартак (Варна) ще изпратят писмо до Народното
Коментари Харесай

Първо в Петел: Велоклуб Спартак иска от НС и Бойко Борисов промяна в Закона при причинена смърт на пътя

Снимка: Булфото

От Велоклуб " Спартак " (Варна) ще изпратят писмо до Народното събрание и Бойко Борисов в понеделник, с което ще упорстват да се преразгледа Закона и премахне възможността за съкратено съдебно производство при породена смърт на пътя, научи " Петел ".

``
реклама

Повод за настояването на варненския клуб е присъдата от 6 години затвор на първа инстанция, която Петър Здравков получи, откакто умъртви на пътя във Варна със своята кола балетиста Мартин Чикалов.

Ето цялостният текст на писмото:

     До премиера на Република България До правната комисия към Народното събрание                Уважаеми Г-н Премиер, Уважаеми Дами и Господа народни представители,

Обръщаме се към Вас във връзка на един от най - настоящите и тежки проблеми за България. През последните няколко години станахме очевидци на ужасяващи убийства на пешеходци породени при ПТП. В немалка част от тези случаи, обществото остана с тягосното чувство за неправда, подбудена от ниските присъди на убийците, чиито случаи бяха с утежняващи виновността условия. С течение на времето, това възприятие за безотговорност стартира да обгръща все по-големи групи от самонадеяни и недобросъвестни водачи. Поредния подобен случай беше убийството балетиста от Варненска опера Мартин Чикалов, който беше прегазен на пешеходна пътека от младеж без удостоверение за правоуправление, със зрителни проблеми, с превишена скорост (114,6 км/ч) на място където изпреварването е неразрешено, след приложимост на наркотични субстанции и бягайки от мястото на престъплението. Последва укриване от управляващите и смяна през това време на адресната регистрация. След като се е признал за отговорен и при кратко произвеждане, причинителят на закононарушенията е получил 6 години затвор, като практиката демонстрира, че той най-вероятно от тях дейно ще излежи три-четири години. В обществото се основава чувство за прекомерно незаслужено наказване за действието, което е предизвикал. Как тази присъда ще накара идващият рисков лидер да се замисли преди да кара по този метод. Най-вероятно по никакъв начин. Тежката статистика го потвърждава. Поради всички тези съображения, най-учтиво Ви молим да преразгледате Закона и да премахнете опцията за кратко правосъдно произвеждане при случаи с породена гибел. "

Междувременно Велоклуб " Спартак " ще продължи да работи интензивно с Община Варна за обезопасяването на града, което включва създаване на подвигнати пешеходни пътеки, кръгови, островни елементи и других защитни средства.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР