снимка: БулфотоОт ваксината на Джонсън и Джонсън пристигнаха още 62

...
снимка: БулфотоОт ваксината на Джонсън и Джонсън пристигнаха още 62
Коментари Харесай

Здравното министерство: Над 12 хиляди души са се ваксинирали през последните 24 часа

снимка: Булфото

От имунизацията на " Джонсън и Джонсън " дойдоха още 62 хиляди дози, които ще се разпределят към районните здравни инспекции в страната.

Малко над 12 хиляди души са се ваксинирали през последните 24 часа, по данни на Здравното министерство. Със приключен цикъл на имунизация са 812 хиляди българи, което е под 12 % от популацията на страната. Нов имунизационен съвет ще разпространява имунизацията против Covid.

В състава на Съвета по имунизация влизат известни персони, здравни специалисти, представители на религиозни общности и публицисти, с концепцията да разпространяват имунизациите измежду разнообразни публични групи. Съветът беше призован от здравния министър, предава БНР.

Нисък е процентът на имунизирани измежду лекарите и медицинските експерти – към 30%, ромското население е с по-малко 10%, а децата с имунизация против Covid са под 3,5%, съгласно проф. Красимир Гигов, който оглавяваше Ваксинационния щаб, само че остава и в новия съвет.

Членовете на съвета ще работят за повишение на % имунизирани, поради заплахата от нова вълна на Covid през есента макар дребното новозаразени през последните седмици

 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР