Снимка: БулфотоОт развитието на масовия спорт и патриотичното възпитание зависи

...
Снимка: БулфотоОт развитието на масовия спорт и патриотичното възпитание зависи
Коментари Харесай

Президентът: Конкурентните нации насърчават масовия спорт и се грижат за физическото и психическото здраве на гражданите

Снимка: Булфото

От развиването на всеобщия спорт и патриотичното образование зависи дали България ще бъде конкурентоспособна нация в бъдеще. Това включва както демографията, здравословния метод на живот, образованието, по този начин и високите технологии и науката в нашата страна, написа novini.bg.

Това съобщи президентът Румен Радев при откриването на конференция „ Спортът, децата и бъдещето “, оповестиха от прессекретариата на президента. Кръглата маса се провежда от публичния съвет „ Физическо образование и спорт “ към президента и е под егидата на президента.

Румен Радев призова за развиването на всеобщия спорт у нас и то от най-ранна детска възраст. Според президента точно всеобщият спорт построява умения и дух, нужни за провокациите на актуалното всекидневие. Бъдещето принадлежи на тези далновидни и дейни народи, които освен развиват нововъведения и високи технологии, само че и се грижат за физическото и психическото здраве на жителите си, съобщи президентът. По думите му, животът се трансформира в „ задъхано съревнование “ с възходящ стрес, за което са нужни воля, темперамент, резистентност, дисциплинираност, само че и възприятието за групов дух. Необходимо е патриотично образование и обич към националния химн, байрак и родината, а това върви дружно и със спорта, заяви Румен Радев.

Президентът уточни, че конференцията цели да бъдат посочени ефективни начини за възстановяване на здравния и психическия статус на младите българи, по какъв начин да се избегнат нездравословните фактори и да се подобрят изискванията за развиването на всеобщия спорт. Румен Радев отбеляза и ролята на фамилията, учебното заведение, институциите в тези процеси. „ Сега, в всекидневието ни, може да се сблъскваме с доста проблеми, само че се надявам, че те ще отшумят дружно с хората, които ги основават и употребяват със користни цели “, съобщи президентът и открои смисъла на дебата за бъдещето на младежите и тяхното здраве.

В конференцията, която се организира в Националната спортна академия, вземат участие специалисти в региона на медицината, логиката на психиката, педагогиката, физическото образование, спортни дейци, преподаватели, студенти.

В рамките на форума лекторите показват информация за здравния статус и физическата правоспособност на младежите у нас. Ще бъдат разисквани методите за стимулиране на физическата интензивност, както и противодействието на експанзията в учебно заведение, на зависимостите и обездвижването измежду децата.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР