Снимка БулфотоОт МВР разпространиха полезна информация как да реагираме, ако

...
Снимка БулфотоОт МВР разпространиха полезна информация как да реагираме, ако
Коментари Харесай

МВР със съвети как да реагираме, ако ни застигне буря

Снимка Булфото

От Министерство на вътрешните работи разпространиха потребна информация по какъв начин да реагираме, в случай че ни застигне стихия. Ето и препоръките:

Ако се намирате измежду природата по време на гръмотевична стихия, постарайте се да застанете надалеч от високи дървета и самотно стърчащи канари. При съществуване на изсъхнал предмет, седнете върху него.

Ако сте навън, не лягайте и не докосвайте земята с ръце. Клекнете, като компактно прилепите нозе. Наведете главата си надолу и притиснете колене до гърдите си. Със скръстени ръце обхванете глезените на краката. Дръжте се на разстояние от съседа си.

Ако сте на колело, слезте от него. Не се хващайте и не дръжте железни предмети, те притеглят гръмотевиците. Отдалечете се от електропроводите за високо напрежение. Стойте встрани от железни структури, огради, парапети и други железни заграждения.

Подходящи места за подслоняване са дълбоките пещери. Застанете минимум на 3 метра във вътрешността от входа и се старайте да има най-малко метър свободно пространство от двете ви страни. Не се подслонявайте близо или под надвиснали скални маси.

Ако бурята ви изненада в река, езеро или басейн неотложно излезте от водата и се отдалечете. В случай че сте с лодка или сърф в морето бързо тръгнете към брега.

Когато се намирате в къща или на работното място, би трябвало да изключите от мрежата тв приемника, кабела от външната антена, компютъра, видеокасетофона и останалите електрически уреди. Затворете вратите и прозорците. Стойте надалеч от чешми, балконски порти, прозорци.

По време на пътешестване с кола приберете антената на колата. Ако падне гръм по време на придвижване, проверете гумите на колата, в случай че са обгорели, могат да се спукат.

Незабавно легнете на земята, в случай че почувствате изтръпване на части от тялото вследствие на ел. напрежение.

За отбрана от директно попадане на мълнии се построяват мълниеприемници и мълниеотводи. Мълниезащитната апаратура на всяка постройка би трябвало да бъде от време на време проверявана.

При градушка потърсете неотложно заслон, огромните ледени парчета могат да ви причинят контузии и пострадвания.

 

blagoevgrad24.bg

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР