снимка: БулфотоОт инспекцията по труда напомнят на работещите, че не

...
снимка: БулфотоОт инспекцията по труда напомнят на работещите, че не
Коментари Харесай

Инспекцията по труда с важна информация за всички работещи

снимка: Булфото

От инспекцията по труда припомнят на работещите, че не могат да бъдат допускани до работните им места без трудов контракт.

Наетите би трябвало да получат, преди действителното започване на работа, копие от уведомлението за регистрирането на трудовия контракт в Национална агенция за приходите, както и длъжностна характерност.

Непредоставянето на тези документи е сигнал, че е допустима корист с трудовите права на наетите. В същото време, в случай че работещите не бъдат открити на работните им места при инспекция, Инспекцията по труда не може да упражни пълномощието си да разгласи трудово правно отношение. Контролните органи на Агенцията не могат също по този начин да задължат работодателя да изплати трудово заплащане за положен труд през интервала, в който служащият или служителят е работил без трудов контракт.

Работодателят е длъжен да подписа писмен трудов контракт и да го записва в Национална агенция за приходите даже когато желае да изпита качествата на служащия. В този случай законодателят е планувал опция за трудов контракт със период на изпитване. В периода на изпитване договорът може да бъде преустановен когато и да е без работодателят да дължи обезщетение, с изключение на за необработен заплатен годишен отпуск.

При сезонната претовареност е честа процедура сигналите за работа без трудов контракт да се подават точно след овакантяване на работните места, най-често заради обстоятелството, че работодателят не е изплатил последното заплащане. Други постоянно подавани сигнали, свързани с нарушавания в границите на сезонната претовареност, са за неизплатени суми, контрактувани устно, за размера на които събирането на безспорни доказателства е мощно затруднено заради неналичието на публична документи за заплащанията. / plovdiv24.bg

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на [email protected] и вижте още в - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР